Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

το πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης – η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου σε Φηρά και Πύργο (4-5.9 21.30)

Το πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης έχει ως εξής :

26/8 - 21:30 Συναυλία με τίτλο "Τα τραγούδια της ψυχής μας"  Βουρβούλος  Είσοδος ελευθερη 
27/8 - 21:30 Συναυλία με τίτλο "Τα τραγούδια της ψυχής μας"  Βόθωνας Είσοδος ελευθερη

4/9 - 21:30 Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου Κρήτης Πύργος κεντρική πλατεία Είσοδος ελευθερη
5/9 - 21:30 Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου Κρήτης Φηρά Είσοδος ελευθερη  

12/9 - 21:30 Γιορτή Ρακής με τον Νίκο Ζωϊδάκη Περίσσα, Waves Restaurant Τιμή εισόδου  25€

Σε ότι αφορά το Santofest festival που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Οία το διήμερο 17-18.8, είχε μεγάλη επιτυχία και ως θεσμός πλέον αναμένεται να συνεχιστεί.

Σχετικά με την προγραμματισμένη παιδική παράσταση της κ. Ρουγγέρη, και με την ανακοίνωση της αναβολής της, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ορφανός, φανερά απογοητευμένος από την δυσάρεστη εξέλιξη, εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Ματαιώνεται "Το παραμύθι χωρίς όνομα" της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Με μεγάλη μας λύπη και παράλληλα τεράστια δυσαρέσκεια ανακοινώνουμε στους μικρούς και μεγάλους φίλους του καλού παιδικού θεάτρου ότι η παράσταση "Το παραμύθι χωρίς όνομα" της Κάρμεν Ρουγγέρη που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Αυγούστου στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" δεν θα πραγματοποιηθεί.
Παρόμοια αρνητική εξέλιξη δεν υπήρξε ποτέ στα 17 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, που αγωνίζεται ακόμα και στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, με την άοκνη στήριξη των χορηγών και των συνεργατών του να μην αφήνει κενά, στην παρουσίαση ενός δύσκολου και πολυποίκιλου καλλιτεχνικού προγράμματος.

Δυστυχώς όμως για τα πάντα υπάρχει και η ...πρώτη φορά. Η ευθύνη για την ματαίωση της παράστασης ανήκει εξ ολοκλήρου σε εξωγενείς παράγοντες που έδωσαν προτεραιότητα στα Μουδανιά της Χαλκιδικής στερώντας από τους μικρούς θεατρόφιλους της Σαντορίνης τη χαρά να δουν από κοντά μια μεγάλη αθηναϊκή θεατρική επιτυχία.

Η κα Κάρμεν Ρουγγέρη, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος προθυμοποιήθηκε και παρείχε απτές λύσεις για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή του θιάσου μέχρι τον επόμενο σταθμό της καλοκαιρινής του περιοδείας, ύστερα από την υποτιθέμενη ματαίωση του προγραμματισμένου πρωινού ακτοπλοϊκού δρομολογίου από Σαντορίνη προς Πειραιά, παρέμεινε αμετακίνητη στην απόφαση ματαίωσης της παράστασης στη Σαντορίνη λόγω υπερεργασίας των τεχνικών. Να σημειώσουμε παράλληλα ότι η περσινή παράσταση της κας Ρουγγέρη στη Σαντορίνη η οποία συνέπεσε με τα Ηφαίστεια (Δημοτική διοργάνωση) είχε οικονομική επίπτωση για το Σύλλογο και παρόλα αυτά ο Σύλλογος επαναπρογραμμάτισε παράσταση με τον θίασο της κας Ρουγγέρη για φέτος χωρίς να ζητήσει καμία διευκόλυνση.

Ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" καθαρά για λόγους ευθιξίας και για την αποτροπή κάθε υποψίας σπίλωσης της συνεπούς πορείας του, διερευνά τη νομική οδό απέναντι στην απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη στρεφόμενος προς όλους τους υπεύθυνους. Τα παιδιά της Σαντορίνης έχουν δικαίωμα στην ίδια χαρά με τα παιδία των άλλων πόλεων και δεν μπορούν να μειονεκτούν μπροστά σε μάταιες υποσχέσεις όταν αυτές δε, προκαλούνται απροσδόκητα και με περίσσια ανευθυνότητα.

Ο Σύλλογος ως γνωστόν προγραμματίζει και ανακοινώνει όλες του τις εκδηλώσεις από το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου κυκλοφορεί το πολυσέλιδο πρόγραμμα του, ενώ πριν από κάθε εκδήλωση μεταδίδονται διαφημιστικά σποτ και τυπώνονται αφίσες για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Η διαφημιστική καμπάνια για την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση ήταν έτοιμη, ενώ το ενδιαφέρον και μόνο από την πολυσέλιδη έντυπη έκδοση του Συλλόγου ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Με πλήρη επίγνωση στη συνέπεια λόγων και πράξεων, ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τα παιδία της Σαντορίνης για την μη υλοποίηση της εκδήλωσης και εμμένοντας στη διάθεση για κάτι καλύτερο για το νησί μας υπόσχεται ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ...δεύτερη αποτυχία.

Φιλικά για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ Ι. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ