Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

ανακοίνωση της Κοµµατικής Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Κυκλάδες κ. Σιγάλα στις αναφορές του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου σχετικά με το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

H συνέντευξη του ΓΓ ∆ηµόσιας Υγείας – εκτός από ολοφάνερα προεκλογική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- είναι και αποκαλυπτική για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου!

Τι µας λέει ο κ. Ι. Μπασκόζος:
Γιατροί θα έρθουν, αν «εθελοντές εργολάβοι» τους ετοιµάσουν σπίτια και η τοπική κοινωνία τους «στηρίξει οικονοµικά» (τι εννοεί ο ΓΓ;).
Προσωπικό θα προσληφθεί - όχι µόνιµο και µε αξιοκρατικές διαδικασίες - αλλά µε την εφαρµογή και νέων ελαστικών µορφών εργασίας (και ιδιωτικές συµβάσεις και µπλοκάκια).
 Χρήµατα έχουν διασφαλίσει - «ένα ποσόν» λέει ο ΓΓ (πόσο και σε ποια υπουργεία;) - και µετά «φιλοδοξεί» ότι θα βρεθούν και τα υπόλοιπα για να συνεχίσει τη λειτουργία του !

Προφανώς, ο ΓΓ φιλοδοξεί ότι ο λαός της Σαντορίνης πέρα από τη δυσβάσταχτη φορολογία σε µισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελµατίες και αγρότες αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, θα πληρώσει ξεχωριστά και επί πλέον για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του νοσοκοµείου.

Οι φιλοδοξίες του ΓΓ να γεµίσει κι αυτός µε τη σειρά του τους Σαντορινιούς µε προεκλογικές ελπίδες για τη λειτουργία του νοσοκοµείου, δεν θα ευδοκιµήσουν. Οι Σαντορινιοί παρακολούθησαν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κινείται στην ίδια πεπατηµένη µε τις προηγούµενες κυβερνήσεις.

Σε όλη τη χώρα έκλεισαν νοσοκοµεία και θεραπευτήρια, η κρατική χρηµατοδότησή µειώθηκε, διαλύοντας κυριολεκτικά τη δηµόσια υγεία. Το Νοσοκοµείο Νάξου υποβαθµίστηκε. Το Νοσοκοµείο Σύρου είναι υποστελεχωµένο. Το Κέντρο Υγείας Θήρας δεν έχει χρήµατα ούτε για αναλώσιµα και λειτουργεί χάρη στην φιλοτιµία των γιατρών και του προσωπικού.

Τώρα θυµήθηκαν το Νοσοκοµείο της Σαντορίνης! Αν η κυβέρνηση ήθελε, υπήρχε χρόνος να ξεκινήσει το νοσοκοµείο. Και τώρα, δυο βδοµάδες πριν τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μπασκόζος προσπαθεί απεγνωσµένα να «κάνει ψήφους» για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέµε στο νησί.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγµή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα :

Το Νοσοκοµείο να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ µε δηµόσιο χαρακτήρα και χρηµατοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισµό, µε µόνιµο επιστηµονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλο το λαό.
Είναι δικαίωµα των Σαντορινιών και υποχρέωση του Κράτους απέναντί τους.

5/9/2015
Η Κοµµατική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ

Βαγγέλης Σιγάλας, Επικεφαλής ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Κυκλάδες