Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015

ανακοίνωση για τις αιτήσεις συνεργατών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες απογραφές και στατιστικές εργασίες της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μπορούν να εγγραφούν, με ηλεκτρονική αίτησή τους από 3 Ιουλίου μέχρι την 24η ώρα της 3ης Αυγούστου 2015, στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών Σεπτεμβρίου 2015  – Απριλίου 2016.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών.
Οι υπάλληλοι (μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας Αορίστου Χρόνου) Δημοσίων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α και λοιπών Δημοσίων Οργανισμών, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

Έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη είναι η συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η εργασία εκτελείται εκτός γραφείου, κυρίως με προσωπικές συνεντεύξεις,  χωρίς υποχρέωση τήρησης ωραρίου εργασίας. Η απασχόληση αυτή, δεν αποτελεί εξαρτημένη εργασία ούτε θεωρείται κατοχή δεύτερης θέσης για όσους παράλληλα εργάζονται στον ιδ. τομέα. Η αμοιβή του Ιδιώτη Συνεργάτη, γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που παραδίδει έγκαιρα και δεν προβλέπεται καμία άλλη αμοιβή για μετακινήσεις εκτός του νησιού μόνιμης διαμονής και προτίμησης που δηλώνει.
           
Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.statistics.gr  στην πρώτη σελίδα του Portal, στην ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ».


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Στατιστικής Νομού Κυκλάδων στα τηλέφωνα 2281082332, 2281085134, 2281085129.