Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ για το εθνικό δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών με θέμα το δημοψήφισμα αναφέρονται τα εξής,


Τη πρώτη νύχτα πλησιάζουνε και κλέβουν ένα λουλούδι
από το κήπο μας και δε λέμε τίποτα.
Τη δεύτερη νύχτα δε κρύβονται πλέον περπατούνε στα λουλούδια,
σκοτώνουν το σκυλί μας και δε λέμε τίποτα.
Ώσπου μια μέρα-τη πιο διάφανη απ’ όλες-
μπαίνουν άνετα στο σπίτι μας ληστεύουν το φεγγάρι μας
γιατί ξέρουνε το φόβο που πνίγει τη φωνή στο λαιμό μας.
Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα, πλέον δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.
Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι

Το διαβάζουμε το ποίημα και νομίζουμε ότι γράφτηκε χτές, κι ας έχουν περάσει κοντά 100 χρόνια. Οι ΕΜΕΙΣ θέλοντας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στέλνουν μήνυμα σε όλους τους πολίτες της Σαντορίνης, ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού:

Τούτες τις ώρες που κάποιοι προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη πατρίδα μας, όλοι μαζί ενωμένοι, αλληλέγγυοι,, περήφανοι, αξιοπρεπείς, και προπαντός χωρίς φόβο, οφείλουμε να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στο μέλλον. Έχοντας χιλιάδες σελίδες περήφανης ιστορίας πίσω μας, να μας στοιχειώνει και να μας τραβάει από το μανίκι, ήρθε η δική μας σειρά να διώξουμε από την εποχή μας τα σκοτάδια.

Λέμε ΟΧΙ στις περαιτέρω μειώσεις συντάξεων των συνταξιούχων μας, ΟΧΙ στην αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23%, ΟΧΙ στη μετάταξη των βασικών τροφίμων στο συντελεστή 13%, ΟΧΙ στο 3,5% πλεόνασμα του ΑΕΠ, και σε άλλα δυσβάσταχτα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από εμάς, επιδιώκοντας τη φτωχοποίηση μας.

Θα θέλουμε επίσης να ρωτήσουμε τις Αρχές και τους Φορείς του νησιού μας, που πριν από σχεδόν 25 μέρες, έβγαζαν ανακοινώσεις και διακινούσαν αφίσες αντίστασης ενάντια στην υπό συζήτηση ακόμα μερική αύξηση του Φ.Π.Α., τη τωρινή τους θέση. Τότε η αντίδραση τους ήταν άμεση. Αναμένουμε να έχουν την ίδια γρήγορη και αποφασιστική τοποθέτηση απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

Επειδή οι στιγμές το απαιτούν, θα μας άρεσε να αφιερώσουμε ένα τετράστιχο του Ελύτη στους συμπολίτες μας.

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
Μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
Και έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
Παντοτινό τον ήλιο τον ηλιάτορα.


ΕΜΕΙΣ ΘΗΡΑΣ