Πέμπτη, Μαΐου 14, 2015

αγώνες μπάσκετ και πρόγραμμα του Santo Youth Contest 2015 στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ (26.6 – 1.7)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Santo Youth Contest 2015
Διάρκεια τουρνουά : 5 ημέρες (26-6-2015 έως 01-07-2015)
Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί για 5 ημέρες: 245,00 €
(η τιμή περιλαμβάνει ξενοδοχείο , φαγητό, μετακίνηση με πούλμαν , εκδρομή στο ηφαίστειο & μουσείο στα Φηρά. δεν περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια)
Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί για 4 ημέρες: 210,00 €
(η τιμή περιλαμβάνει ξενοδοχείο , φαγητό, μετακίνηση με πούλμαν, δεν περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια)

Ηλικία συμμετεχόντων γεννηθείς 1998-1999-2000

Πρόκειται για ένα τουρνουά όπου αθλητές κάτω των 17 ετών θα παίξουν μπάσκετ, θα προπονηθούν μεταξύ τους, ενώ παράλληλα θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σεμινάρια σχετικά με την καταπολέμηση του στοιχήματος/στησίματος αγώνων, την υγιεινή διατροφή, τις πρώτες βοήθειες, τη βία και το ρατσισμό.

Σκοπός του τουρνουά είναι να δοθούν στους νέους ειδικά μαθήματα για καλή αγωγή στον αθλητισμό έτσι ώστε να καλλιεργηθεί το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους νέους αθλητές έξω από οποιουδήποτε ανταγωνιστικού τύπου ιδανικά , και να γίνει προσπάθεια για την ένταξη παιδιών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς, νοοτροπίες στην κουλτούρα που πρεσβεύει το ευ αγωνίζεσθε του κλασσικού Ελληνικού ιδεώδους.

Θα πραγματοποιηθούν αγώνες μεταξύ των συλλόγων και θα πραγματοποιηθεί αγώνας all star game μαζί με διαγωνισμό τρίποντων.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι οι αθλητές θα παρακολουθήσουν σεμινάρια από το ΕΚΑΒ για πρώτες βοήθειες και θα διδαχτούν από την διαιτολόγο κα Ελευθερία Αλεφραγκή για τη σωστή διατροφή των αθλητών.

Επίσης οι αθλητές θα γνωρίσουν από κοντά τον κ Βασίλης Μηνούδης πτυχιούχος γυμναστής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) όπου θα τους μιλήσει ειδικά στα θέματα του ντόπιγκ και το στήσιμο αγώνων.

Η Αντιπρόεδρος της ιταλικής συνομοσπονδίας αθλητισμού (CIDS) κα Αnne-Marie Litt θα τους μιλήσει κατά του στησίματος αγώνων μέσω του στοιχήματος και τους τρόπους που μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, ενώ ο Σοφιάν Μεχιαουί και ο Μιχάλης Δαμασκηνός για την αναπηρία στον αθλητισμό.

Οι νέοι αθλητές στην ανάπαυλα των αθλητικών δραστηριοτήτων τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το αρχαιολογικό μουσείο στα Φηρά όπως επίσης να συμμετάσχουν στην εκδρομή στο ηφαίστειο της Σαντορίνης (5ήμερο πρόγραμμα).


Το πρόγραμμα των αθλητικών δράσεων μπορείτε να το δείτε εδώ :