Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

διαμαρτυρία και αντίδραση από κατοίκους του Πύργου στην τοποθέτηση στύλων υψηλής τάσης ρεύματος από τη ΔΕΗ, στη Μέσα Πλατεία του Πύργου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των κατοίκων, 

Έντονη διαμαρτυρία και αντίδραση εκδήλωσαν οι κάτοικοι του Παραδοσιακού Χωριού Πύργου Καλλίστης για την τοποθέτηση στύλων υψηλής τάσης ρεύματος από τη ΔΕΗ, στη Μέσα Πλατεία του Πύργου δίπλα στα σπίτια και το Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Οι κολώνες αυτές θα αποτελέσουν ρύπο για το περιβάλλον και βεβηλώνουν το Παραδοσιακό Χωριό του Πύργου ενώ μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία των κατοίκων του όμορφου αυτού οικισμού, αφού οι κολώνες θα τοποθετηθούν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και το σχολείο.

Αυτή η εγκατάσταση έγινε χωρίς  την απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς την ενημέρωση των κατοίκων και ιδιοκτητών.

Εμείς οι κάτοικοι του Πύργου και εγώ προσωπικά ως κάτοικος του Πύργου ζητάμε:
1. Άμεση διακοπή των έργων
2. Τη δημιουργία μιας περιβαλλοντικής μελέτης για μια γραμμή που να παρακάμπτει την περιοχή της πλατείας και του σχολείου
3. Την άμεση κατάργηση των παράνομα εγκατεστημένων πόλων.

Τα παραπάνω κρίνονται απαραίτητα για να διατηρηθεί αλώβητη η ομορφιά αυτής της τόσο σημαντικής ιστορικής και τουριστικής περιοχής, και η υγεία των κατοίκων δίχως την ύπαρξη καλωδίων υψηλής τάσης.

Φυσικά θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων μας καθώς και για την αποτροπή αυτών των δραστηριοτήτων που γίνονται στο όνομα της εξυπηρέτησης μεμονωμένων επιχειρήσεων και συμφερόντων.

Μάντυ Γκλαβά

Υπογράφουν επίσης οι κάτοικοι:  Φύτρος Μάρκος, Φύτρου Ευαγγελία, Ζωή Βαμβακούση, Φύτρου Νεκταρία, Γιώργος Χατζηγιανάκης, Μαρία Ξαγοράρη, Ζωή Βαμβακούση, Φύτρου Λιάννα, Φύτρος Αντώνιος, Σιγάλας Χρήστος, Πιτσικάλη Βαρβάρα, Πιτσικάλης Ευάγγελος, Πιτσικάλη Παρασκευή, Χρυσός Γρηγόριος και Δαρζέντας Γεώργιος Πρόεδρος Πύργου