Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

μικρές υλικές ζημιές και ολιγόωρη ταλαιπωρία από το μπουρίνι που έπληξε την Σαντορίνη

Μικρές υλικές ζημιές και ολιγόωρη ταλαιπωρία προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης το μπουρίνι και οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που έπληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης 29.5 την Σαντορίνη.

Παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την εμφάνιση του φαινομένου είχαν υπάρξει μετεωρολογικές ανακοινώσεις που προειδοποιούσαν για την αναμενόμενη κακοκαιρία, το φαινόμενο ξάφνιασε τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, μιας και «τέτοιοι καιροί» αποτελούν αν όχι κάτι πρωτοφανές, σίγουρα σπάνιο για την περιοχή στα τέλη Μαίου..

Από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε πέργκολες, πτώσεις κλαδιών δέντρων, αλλά και μικροκαταπτώσεις σε πρανή του νησιού.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Θήρας , η Πυροσβεστική και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου συνέβαλαν στο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.
Αντιμετωπίσιμες δυσκολίες αντιμετώπισαν και τα σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης στην κατά την διαδικασία επιστροφής των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Regal Princess στο πλοίο τους, που βρέθηκε αγκυροβολημένο στον όρμο των Φηρών στο πλαίσιο μάλιστα της πρώτης προγραμματισμένης φετινής του προσέγγισης στην Σαντορίνη.


Όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων θα ελέγξει το εάν προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες του νησιού, ώστε να αιτηθεί αποζημιώσεων.