Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

ΕΠΑΜ Θήρας : αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014

ΕΠΑΜ Θήρας : αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), μέσω του πυρήνα Θήρας που μόλις είχε αρχίσει να λειτουργεί, έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, 174 ψήφους που αντιστοιχούσε σε ποσοστό 2,05% στον Δήμο Θήρας.

Από τότε, εδώ και 2 χρόνια οργώνει τη Σαντορίνη. Είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που λειτουργεί τόσο δραστήρια στο νησί και έχει πραγματοποιήσει 14 ομιλίες, από άκρη σε άκρη του νησιού, μιλώντας στους Θηραίους για το παράνομο και καταχρηστικό Δημόσιο Χρέος της Χώρας και για το πώς θα το διαγράψουμε μονομερώς, για το πώς θα οργανωθούμε και θα ανατρέψουμε το καθεστώς μέσα από μια Γενική Πολιτική Απεργία, για το πώς θα φτιάξουμε νέο Σύνταγμα μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση και για το πώς θα μεταβούμε σε Εθνικό Κρατικό Νόμισμα και θα ελέγξουμε την οικονομία της χώρας. Παράλληλα έχει προβάλει σχετικά ντοκιμαντέρ που έχουν στόχο να Αφυπνίσουν τους πολίτες. Έχει, επίσης, δημοσιεύσει, πάνω από 40 δελτία τύπου-επιστολές-ανακοινώσεις τα περισσότερα από τα οποία είχαν στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα βασικά προβλήματα του νησιού (υγεία, καθαριότητα) και να προτείνουν λύσεις, έχει εκδώσει 3 τεύχη περιοδικών και 3 κόμικ, έχει δημιουργήσει 3 οπτικοακουστικά παραμύθια και 1 βίντεο-ντοκουμέντο για το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης. 

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε εδώ

Ωστόσο, στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, το ΕΠΑΜ, έλαβε στον Δήμο Θήρας 148 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,98%.


Τα φαινομενικά χαμηλά ποσοστά αναλογικά με την δράση τόσο του πυρήνα Θήρας όσο και του ΕΠΑΜ συνολικά - στην επικράτεια έλαβε 0,86% - δεν πρέπει να μας απογοητεύουν αλλά να μας δείξουν την ελληνική πραγματικότητα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν είμαστε κόμμα που θέλει να πάρει την εξουσία ώστε να αρχίσουμε την εσωστρέφεια και τη γκρίνια. Είμαστε ΜΕΤΩΠΟ που αγωνίζεται για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας. Και ως ΜΕΤΩΠΟ οφείλουμε να συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τους Έλληνες γειτονιά-γειτονιά και σπίτι-σπίτι.