Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

στον όρμο των Φηρών το Regal Princess, λίγες μέρες μετά την δρομολόγησή του..

Στην Σαντορίνη βρέθηκε στο μεσημέρι της Πέμπτης 29.5 και μάλιστα εν μέσω θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που το οδήγησαν να αλλάξει για λίγο την πορεία του, το νεότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του κατά τον τρέχοντα μήνα. Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους φετινούς προορισμούς του πλοίου, με τις προσεγγίσεις να υπολογίζονται σε 2 κάθε έναν από τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας από την πλευρά του την οικονομία του νησιού.

Το πλοίο πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι με την δρομολόγησή του, ξεκινώντας από την Βενετία με προορισμό τον Πειραιά. Στο ελληνικό μάλιστα πρώτο λιμάνι του με αφορμή την πρώτη επίσκεψή του, πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή υποδοχής στην οποία συμμετείχαν ο πλοίαρχός του και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτης.

Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, για το ολοκαίνουργιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που διαχειρίζεται η εταιρία Carnival μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στην διεύθυνση : http://www.princess.com/learn/ships/gp/#.U4hQHnKSw8o 

Το Regal Princess, είναι το νεότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του κατά τον τρέχοντα μήνα, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του στα ναυπηγεία της Fincantieri στην Ιταλία. Το πλοίο έχει μήκος 330 μέτρα, πλήρωμα 1.350 ατόμων και ζυγίζει 142.714 τόνους, ενώ διαθέτει 18 καταστρώματα. Στις 1.780 καμπίνες του μπορούν να φιλοξενηθούν 3.560 επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του δοκιμαστικό ταξίδι στις 16 Μαΐου, ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα, για να ξεκινήσει και επισήμως τη λειτουργία του, με αφετηρία το λιμάνι της Βενετίας στις 20 Μαΐου, προτού καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. όπου ο πλοίαρχός του Εντουαρντ Περίν έγινε δεκτός από στελέχη του ΟΛΠ, δείγμα της σημασίας που αποδίδεται στην επιλογή του Πειραιά ως ενός από τους πρώτους σταθμούς του νέου πλοίου. Το Regal Princess θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά και θα επιστρέψει στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου, όταν θα γίνει και απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας από τον ΟΛΠ.

Το Regal Princess θα βρεθεί ξανά στον όρμο των Φηρών στις 14.6