Κυριακή, Μαΐου 25, 2014

έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων – διεκδικητών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ των συνδυασμών «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον κ. Μαχαιρίδη και «Μπροστά το Ν. Αιγαίο» με επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με χαρακτηριστικό ότι οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου από κάθε πλευρά φτάνουν τα 20 μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων και των ανακοινώσεων των συνδυασμών είναι οι εξής :


επίσκεψη στην Σαντορίνη (22.5) του κ. Χατζημάρκου, επικεφαλής του συνδυασμού «μπροστά το Ν. Αιγαίο»
Tην Σαντορίνη επισκέφθηκε στις 22.5 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κ. Χατζημάρκος εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 25.5
Ο κ. Χατζημάρκος παρουσία των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του νησιού επισκέφθηκε τοπικούς φορείς ενώ σε συζητήσεις και συνεντεύξεις που παραχώρησε εξέφρασε την βεβαιότητα ότι  την Κυριακή 22.5 η παράταξή του θα διατηρήσει το προβάδισμα νίκης έναντι αυτής του συνυποψηφίου του.

επίσκεψη στην Σαντορίνη (23.5) της κ. Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχη – υπεύθυνης για θέματα τουριστικής προβολής του συνδυασμού «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»
Tην Σαντορίνη επισκέφθηκε στις 23.5 η κ. Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχης – υπεύθυνη για θέματα τουριστικής προβολής του συνδυασμού «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 25.5
Κατά την διάρκεια των επαφών της η κ. Φτακλάκη και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που την συνόδευσαν αναφέρθηκαν στο ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης του συνδυασμού τους, η Σαντορίνη θα εκλέξει 2 αντί για έναν περιφερειακούς συμβούλους, ενώ αναφέρθηκαν στην αυξημένη απορρόφηση κονδυλίων της Π.Ν.Α. για την δημιουργία και ολοκλήρωση δημόσιων υποδομών καθώς και την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της τεχνολογίας, έρευνας και προβολής του τουριστικού προϊόντος.



«αρχιπέλαγος Δημιουργίας» - επιλέγουμε το συμφέρον του τόπου

Σύμφωνα με μέρος ανακοίνωσης του συνδυασμού «αρχιπέλαγος Δημιουργίας»
Είμαστε εμείς, είναι αυτή η περιφερειακή αρχή, που σταθήκαμε στα δύσκολα στο πλευρό του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς να τους διαχωρίζουμε σε «απέναντι» και «κολλητούς». Αυτό το κάνατε εσείς.

Είναι η δική μας παράταξη διαχρονικά και αυτή η περιφερειακή αρχή που, όταν άλλοι έκαναν απλώς διαπιστώσεις, τάματα και προσευχές, βγαίναμε μπροστά και με ίδιους πόρους, χωρίς την ελάχιστη συνδρομή της κυβέρνησης, στηρίξαμε την τουριστική μας βιομηχανία που έμεινε όρθια. Κάτι που πετύχαμε με τη συνεργασία των φορέων και όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.
Είναι αυτή η παράταξη και αυτή η περιφερειακή αρχή που με σύνεση, αποφασιστικότητα και καταλυτικές παρεμβάσεις, δεν επιτρέψαμε να αγγίξει κανείς τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας. Παρά τα σενάρια και τις επιδιώξεις των γραφειοκρατών της Αθήνας, κανείς δεν τόλμησε να τους αυξήσει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα, που οι ψίθυροι επανέρχονται. Μαζί με το σύνολο του πραγματικού επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας θα αντισταθούμε και πάλι σθεναρά, μέχρι να κατανοηθεί από την Αθήνα ότι η Ελλάδα δεν σταματά στο Σούνιο.
Η νέα υβριστική επίθεση που δέχθηκε ο επικεφαλής της παράταξής μας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ποτέ δεν ήμασταν.

Ομολογούν  γιατί αποτελούσε γι’ αυτούς μια απλή «τεχνική λεπτομέρεια», όπως δήλωναν, το δίλημμα Νότιο Αιγαίο ή Ρόδος; Γιατί είχαν τρομάξει από το βάρος της ευθύνης να παλέψουν για την πόλη και το νησί τους, όπου υποτίθεται είχαν τάξει τους εαυτούς τους. Αποδείχθηκαν μικροί και ανήμποροι μπροστά στην πρόκληση να υπηρετήσουν έναν νέο θεσμό που απαιτούσε κόπο και θυσίες για να στεριώσει.

Φοβήθηκαν όταν άλλοι Ροδίτες αποδέχθηκαν τη μεγάλη αυτή πρόκληση. Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που υπάρχουν και βάζει η κοινωνία. Γιατί εγκατέλειψαν τον Δήμο Ρόδου; Γιατί φυγομάχησαν; Γιατί δεν θέλησαν να δώσουν αγώνες για την πόλη και το νησί τους;
Την απάντηση τη ξέρει ο κόσμος. Δεν ήθελαν να κοπιάσουν. Πάντα τα ήθελαν όλα έτοιμα. Ας μην παρερμηνευτεί η απάντησή μας. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί. Θα υπερασπιστούμε το έργο μας. Γι’ αυτό το έργο, ο Γιάννης Μαχαιρίδης και όλοι εμείς που είμαστε στο πλευρό του, δώσαμε και δίνουμε τη ζωή μας κάθε μέρα, επί δώδεκα χρόνια, και δεν θα γίνει το λάφυρο κανενός. Κάθε ευρώ που διεκδικήσαμε, αξιοποιήσαμε και αποταμιεύσαμε με χρηστή διαχείριση και νοικοκυροσύνη, δεν θα γίνει το όχημα για να χτιστούν οι πολιτικές σας σταδιοδρομίες.
Και μια τελευταία επισήμανση, ας εκληφθεί και σαν προειδοποίηση. Να μην τολμήσει κανείς να διανοηθεί ότι στο βωμό της «επιχειρηματικότητας» θα διαμοιραστούν ή θα δοθούν βορά κομμάτια της δημόσιας περιουσίας. 

Την Κυριακή θα σταθεί απέναντί σας η μεγάλη πλειοψηφία του Ροδιακού λαού και των Νοτιοπελαγιτών συνολικά. Οι συμπατριώτες μας ξέρουν τι διακυβεύεται, ποιους να εμπιστευτεί, να κρίνουν πώς αντιλαμβάνεται ο ένας την προσφορά και πώς ο άλλος, ποιους εν τέλει θέλουν στο τιμόνι για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.

Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν μαζικά την ερχόμενη Κυριακή τον τυχοδιωκτισμό μιας «παρέας» αυτοαποκαλούμενων επιχειρηματιών, η οποία αντιλαμβάνεται τον θεσμό της Περιφέρειας ως μπίζνα με στόχο το κέρδος, και να δώσουν μια ισχυρή εντολή στη μεγάλη παράταξη των έργων και τη ευθύνης.

«μπροστά το Ν. Αιγαίο» - απάντηση σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη

Σε απάντηση της πρόσφατης ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη, μιας ανακοίνωσης  που αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό και παραστατικό τρόπο την πραγματική « ποιότητα» , τις προθέσεις, τις μεθόδους, τόσο του ιδίου όσο και των στενών συνεργατών του,  που αποδεικνύει επίσης τον πανικό που προκαλεί στον ίδιο η βεβαιότητα της απώλειας της εξουσίας αλλά και τον τρόμο όπου θα πρέπει πια  να ζήσει εργαζόμενος, αν φυσικά το έχει ανάγκη, ενημερώνουμε τους ψηφοφόρους  του Νοτίου Αιγαίου:

 Το μήνυμα της πρωτιάς της 18ης Μαΐου έχει καταγραφεί. Μας εμψύχωσε, μας ενδυνάμωσε. Στις 25 Μαΐου η νίκη θα είναι ολοκληρωτική και καθαρή.
 Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για την απαλλαγή της Περιφέρειας από το κατεστημένο και τα μικροσυμφέροντα.
 Στις 26 Μαΐου ο Γιώργος Χατζημάρκος, η παράταξή του και οι συνεργάτες του, αναλαμβάνουμε όλοι μαζί την πολιτική ευθύνη για την αλλαγή και την ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο.

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης κοντά στα προβλήματα των πολιτών

Με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και της άμεσης παρέμβασης επίλυσης αυτών, ο Γιάννης Μαχαιρίδης αφουγκραζόμενος το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε εκατοντάδες πολίτες που απώλεσαν τις αποταμιεύσεις τους έπειτα από την αγορά ομολόγων από την ελληνική πολιτεία, έχει προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου να αρθεί η αδικία που υπέστησαν οι συγκεκριμένοι πολίτες.
Προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και μήνες βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο Ομολογιούχων Ελλάδας και Τσολιά, όσο και με τον πρόεδρο Ομολογιούχων Κυκλάδων, Σταμάτη Άγα.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχει κάνει στην πολύμηνη προσπάθειά του, είναι και η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κ. Αντώνη Σαμαρά, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η επιστολή του κ. Μαχαιρίδη έχει ως εξής,

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διαμαρτυριών για τα μέτρα και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πολίτες αναζητούν στήριξη και λίγη ελπίδα από θεσμούς, όπως η Περιφέρεια.
 Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου, όπου αυτό είναι δυνατό, να συνδράμουμε κυρίως τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη στον βαθμό βεβαίως που το ισχύον θεσμικό πλαίσιο το επιτρέπει.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπως αυτές των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν τις μικρές αποταμιεύσεις τους στην ελληνική πολιτεία μέσω της αγοράς ομολόγων και λόγω του PSI τις απώλεσαν.
Θεωρούμε πως η πολιτεία πρέπει να αποκαταστήσει αυτή την αδικία με νομοθετική ρύθμιση και θα παρακαλούσαμε, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά σας, να υπάρξει συνάντηση μαζί σας.
Είναι χιλιάδες συμπολίτες μας που δίνουν το δικό τους αγώνα με αξιοπρέπεια.
Η πολιτεία οφείλει να τους ακούσει και να πράξει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη “ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”

“Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη των Κυκλαδιτών”
Τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» φαίνεται να χάνουν κάθε αίσθηση του μέτρου στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν το έργο του Γιάννη Μαχαιρίδη, λαϊκίζοντας και λοιδορώντας.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον προεκλογικό αυτό κατήφορο. Οφείλουμε όμως εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών να τους θέσουμε τα εξής εύλογα ερωτήματα:
1.         Νιώθετε περήφανοι που ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου της παράταξής σας, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, έχει αμετάκλητα καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 34/08-02-2012 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αιγαίου, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος; Έχετε πει σε όσους σας ψήφισαν για το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκε ο κ. Κόκκινος, που τώρα φιλοδοξεί να γίνει αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου; Το Δεκέμβριο του 2004, λοιπόν, ο κ. Κόκκινος προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 υπαλλήλων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Σεπτέμβριο του 2005 ο διαγωνισμός έγινε – για τα μάτια του κόσμου – αλλά ο κ. Κόκκινος πιάστηκε στα πράσα. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2005 και ώρα 15:00 κι ενώ 237 ενδιαφερόμενοι περίμεναν να συνέλθει η αρμόδια επιτροπή για να εξετάσει τα προσόντα τους, μαθαίνουν ότι στη Ρόδο είχε αναρτηθεί από τις 12:00 το μεσημέρι ο πίνακας επιτυχόντων στο διαγωνισμό – μαϊμού.
2.         Νιώθετε περήφανοι που ο συνυποψήφιος και συνοδοιπόρος σας, κ. Κόκκινος, προκειμένου να συμμετέχει στις τωρινές περιφερειακές εκλογές, ζήτησε και του δόθηκε χάρη, δηλαδή, του χαρίστηκε η ως άνω ποινή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Διαβάστε το ΦΕΚ 554/30-4-2014/τεύχος τρίτο.
3.         Πόση ανοχή θα δείξετε ακόμη στον κ. Κόκκινο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει την πλήρη απαξία του στη δικαιοσύνη και στους νόμους; Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο κ. Κόκκινος στις 27-04-2014 κατέθεσε σχετική δήλωση στο Πρωτοδικείο Σύρου με την οποία δήλωσε υπεύθυνα ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα των άρθρων 117 του ν. 3852/2010, δηλαδή ότι δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα μεταξύ άλλων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, μολονότι γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, αφού το σχετικό ΠΔ περί απονομής χάρης δεν είχε δημοσιευθεί ακόμη και τελικώς αυτό δημοσιεύθηκε στις 30-04-2014.
4.         Ο κ. Κόκκινος, πέραν της ανωτέρω καταδίκης, έχει καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 104/13-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου σε με ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους με τριετή αναστολή, με παράλληλη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα (1) έτος χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση. Τι σκέφτεστε να κάνετε προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία ο κ. Κόκκινος, στην περίπτωση που η ως άνω δικαστική απόφαση καταστεί αμετάκλητη; Θα ζητήσετε να του δοθεί χάρη και γι’ αυτή την περίπτωση;
5.         Γιατί επιλέξατε ο κ. Κόκκινος να είναι χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και όχι Κυκλάδων; Μήπως γιατί τουλάχιστον  οι Κυκλαδίτες γνωρίζουν καλά τις πρακτικές και τις πολιτικές του;
6.         Θεωρείτε ότι πρέπει η κοινωνία των Κυκλάδων να αδιαφορήσει για το γεγονός ότι ο διοικητικός υπάλληλος της Περιφέρειας,
7.         που καταδικάσθηκε για την ίδια πράξη με τον κ. Κόκκινο και που όλοι ξέρουμε ότι ήταν ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος δημόσιος λειτουργός που πέρασε ποτέ από τις Κυκλάδες, έχει απολυθεί, σε αντίθεση με τον κ. Κόκκινο που όχι μόνο δεν έχει απολέσει τη θέση εργασίας του, αλλά διεκδικεί και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη;
            Απ ότι φαίνεται όμως ο συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου εξακολουθεί να βάζει “αυτογκόλ”, που δεν θα έβαζε ούτε ο χειρότερος αμυντικός ποδοσφαιριστής. Μόλις χθες ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης μας διαβεβαίωνε με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ότι ο δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, τον οποίο επισκέφτηκε του ανέφερε  “ότι η δημοτική αρχή δεν βρήκε καμία συμπαράσταση από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη (λιμάνι στις Καμάρες, βιολογικός καθαρισμός κ.λ.π.)”.
Μόλις χθες τους είχα προειδοποιήσει ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Δεν με άκουσαν. Επεχείρησαν ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία τους. Μέσα σε λίγες ώρες βγήκε στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Σίφνου και έκανε μια εκκωφαντική διάψευση στα λεγόμενα του κ. Λεονταρίτη.

Γιατί, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μπαμπούνης, όχι μόνο δεν είπε αυτά τα πράγματα στον κ. Λεονταρίτη, αλλά αντίθετα μόνο καλά λόγια έχει να πεί για τη βοήθεια που του πρόσφερε ο Γιάννης Μαχαιρίδης.
Μετά από αυτά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω αυτά που λέει ο κ. Λεονταρίτης για το ότι δεν με άφησε ο Γιάννης Μαχαιρίδης να πάω σε “ντιμπέιτ” μαζί του.
Ας ρωτήσει καλύτερα στα νησιά, τι γνώμη σχημάτισαν οι αντικειμενικοί παρατηρητές μετά την μεταξύ μας συζήτηση στην τηλεόραση.
Όσο για το ότι δήθεν “δεν θέλω να ακουστούν πράγματα”, στην περίπτωση κατά την οποία αυτό αποτελεί οποιασδήποτε μορφής υπονοούμενο, θα επαναλάβω αυτό που λέω σταθερά εδώ και δεκαετίες. Όποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει να μου προσάψει έστω και το ελάχιστο, τον προκαλώ να πάει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Μετά από τα παραπάνω θεωρώ ότι η αμετροέπεια και η αναξιοπιστία έχουν βαρέσει πλέον ... “κόκκινο”  στην παράταξη τους. Έλεος κύριοι. Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη του λαού των Κυκλάδων.

Γιάννης Δεκαβάλλας,  
Υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων


«μπροστά το Ν. Αιγαίο» - ο Γιάννης Μαχαιρίδης "ανακάλυψε" τον διεκδικητικό του ρόλο!

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης  48 ώρες πριν λάβει από τους νησιώτες φύλλο πορείας, ανακάλυψε τον ρόλο που όφειλε το τιμήσει από το 1985 που πρωτοδιορίστηκε σε θέση ευθύνης. Ανάμεσα στις περιοδείες στα χωριά που τάζει εκατομμύρια ευρώ στα θύματα της πολιτικής του, σήμερα έστειλε και επιστολή στον Πρωθυπουργό για τους ομολογιούχους. Πάλι καλά που δεν έμεινε αξύριστος και δεν έστησε τραπεζάκια σε καμία δροσερή σκιά.
Τα ψέματα τελείωσαν. Την Κυριακή, όσα ο ίδιος ξέχασε όλα αυτά τα χρόνια θα του τα θυμήσουν οι νησιώτες, τους οποίους αγνόησε και υποτίμησε.
Τα προβλήματα λύνονται με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά και όχι με κινήσεις τελευταίας στιγμής.

«μπροστά το Ν. Αιγαίο» - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΦΤΑΚΛΑΚΗ

Η κα Φτακλάκη εθισμένη στο ψέμα, αποδεικνύει στην πράξη, πως είναι δίκαια αριστούχος  της " Μεγάλης Πολιτικής Σχολής " της θολούρας και της παραπληροφόρησης, που μάλιστα έχει ως Πρύτανη τον μέντορα της ίδιας, κ. Μαχαιρίδη.

Επειδή ο δικός μας χρόνος είναι πολύτιμος, γιατί η επαφή με την κοινωνία είναι πολύ πιο σημαντική από το να καθόμαστε στους υπολογιστές και να κάνουμε ψυχογραφήματα στις πικραμένες,   απερχόμενες και πανικόβλητες εκπροσώπους του χτες, επισυνάπτουμε το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που παρεμπιπτόντως χτίστηκε όταν Περιφερειάρχης ήταν η κα Μάρθα Σημαντώνη και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο κ. Ηλίας Κωτιάδης και ολοκληρώθηκε επί προεδρείας μου, οπότε και ελέγχθηκε διεξοδικά από τις υπηρεσϊες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα ψέματα τελείωσαν. Μετά το οριστικό διαζύγιο της κας Φτακλάκη με την αλήθεια, ακολουθεί το διαζύγιο με τη γλυκιά καρέκλα της εξουσϊας. Θα το συνηθίσει, πολύ λίγο ακόμη θα μας ταλαιπωρεί με την "ποιότητά" της.

«Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» - εμείς απαντάμε με πράξεις και έργα.

Όταν η διαθεσιμότητα απειλούσε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Μόνο ως προσωπική επιτυχία του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, μπορεί να θεωρηθεί η εξασφάλιση των θέσεων των 18 εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που κινδύνευαν με διαθεσιμότητα από το Νοέμβρη 2012 έως τον Μάρτιο 2013, ύστερα από σχετική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Περιφερειάρχης ύστερα από επίπονες προσπάθειες, συχνές πιέσεις προς παράγοντες του κρατικού μηχανισμού, συναντήσεις με τον υπουργό, κ. Αντώνη Μανιτάκη και επαφές με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, κατάφερε προβάλλοντας το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και κυρίως το νησιωτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να την εξαιρέσει από οποιαδήποτε προσπάθεια διαθεσιμότητας ή κινητικότητας των υπαλλήλων της. 
Ευθύς εξαρχής και είχε σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και είχε δώσει εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της Περιφέρειας, κ. Γεώργιο Φιλιππάκο, για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς «παρά τις ρητές προβλέψεις του άρθρου 1901 του Συντάγματος για το νησιωτικό χώρο, αυτές αποδεικνύονται συνεχώς και συστηματικά κενό γράμμα για τους εκάστοτε κυβερνώντες». Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται σε ένα χρονικό σημείο, που εγκαινιάζεται η διαβούλευση για τη ρήτρα της νησιωτικότητας προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Συνέχεια της επιστολή που  έστειλα το πρωί με τίτλο «Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, κύριε Χατζημάρκο. Απάντηση της Ελευθερίας (Λίτσας) Φτακλάκη στους ισχυρισμούς - ύβρεις του Γ. Χατζημάρκου.»

Τέρμα οι μισές αλήθειες κ.Χατζημάρκο και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των ακριβοπληρωμένων συμβούλων σας. Απαντήσατε στα στοιχεία που σας παρουσίασα με σκόρπιες φωτοτυπίες τιμολογίων που αφορούν μεν μικρό μέρος του, αλλά σίγουρα δεν απαντούν στα ουσιαστικά ερωτήματα που σας απεύθυνα.
 
Πολύ συγκεκριμένα στο τεχνικό δελτίο του προγράμματος ISTOS που κατατέθηκε στις αρμόδιες αρχές και εγκρίθηκε , αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας η οποία θα είναι η περιφερειακή διέξοδος που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των καινοτόμων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού, όπως χαρτογραφημένες διαδρομές, επιλογή ξενοδοχείων και κρατήσεις, εικονικές πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές, ταξίδια εκτός εποχής, σχεδιασμός ταξιδιωτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, κ.λπ»

Παρουσιάσατε σκόρπια και ασυνάρτητα τιμολόγια μερικά από τα οποία αναφέρουν μέσα ότι πρόκειται για την Α’ Δόση χωρίς να αναφέρεται ο συνολικός αριθμός των δόσεων. Γιατί δε μας παραθέσατε τα τιμολόγια των υπόλοιπων δόσεων;

Επιπλέον δε δώσατε απαντήσεις σε ποια διεύθυνση του διαδικτύου μπορεί κάποιος να βρει αυτό το site που κόστισε περίπου 800.000 ευρώ, με τις υπογραφές του τότε διορισμένου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Κόκκινου και επί της δική σας προεδρίας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Πότε υλοποιήθηκε, πότε λειτούργησε και ποιο σκοπό τελικά εξυπηρέτησε, αυτός o διαδικτυακός τόπος φάντασμα, που κανένας δε μπορεί να βρει στο διαδίκτυο, και ποια είναι τα μετρήσιμα αποτελέσματα αυτού του έργου σας;

Γιατί το υλικό που συλλέχθηκε κατά τις διάρκεια του έργου συνολικού κόστους 190.000 ευρώ (παραθέτω φωτογραφία με τα ποσά όπως τα υπέγραψε η επιτροπή παραλαβής του έργου)  βρίσκεται και σαπίζει στα υπόγεια του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, χωρίς να αξιοποιείται, στη διαδικτυακή πλατφόρμα όπως θα όφειλε; Γιατί τα ποσά τιμολόγια που παρουσιάσατε δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά ποσά που περιγράφονται παρακάτω;
Κύριε Χατζημάρκο σας επιστρέφω τη λασπολογία, παραθέτοντας πραγματικά και αδιάσειστα στοιχεία, υπογεγραμμένα από τις υπηρεσίες  τις δικές σας και του κ. Κόκκινου, ελπίζοντας ότι θα ξεκαθαρίσει στο μυαλό των συμπολιτών μας η αλήθεια γύρω από τις κατηγορίες και τις ύβρεις  που εξαπολύσατε.
Και τέλος προς χάρη της αξιοπιστίας των πληροφοριών που παρουσιάζω σας παραθέτω και μέρος της σύμβασης που υπογράφηκε κατά την συλλογή του υλικού που θα έπρεπε να είναι αναρτημένο στην ψηφιακή πλατφόρμα

«Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» - Θαυμάστε… Δημοκρατία!!!

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Γ. Χατζημάρκου,  είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις … δημοκρατικές διαθέσεις του ιδίου, που προσέβαλε δημοσιογράφο και των στελεχών της παράταξής του, που στέκονταν αμέτοχοι δίπλα του. Με εμφανή την αδυναμία του να επιρρίψει όλες ανεξαιρέτως τις ευθύνες στη νυν Περιφερειακή Αρχή για τα ερωτήματα που του τέθηκαν, αλλά κυρίως με υπεροπτικό ύφος και περισσή αλαζονεία ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» απαιτεί από δημοσιογράφο της ΕΡΑ να αποχωρήσει από τη συνέντευξη δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν θα της απαντήσει στο ερώτημά της.
Αλήθεια πόσο «Μπροστά» θα το πάτε το Νότιο Αιγαίο;
Αυτό είναι το ήθος που ταιριάζει σε έναν Περιφερειάρχη;
Αυτή είναι η δημοκρατία σας;
Επιτρέψτε μας ως παράταξη, «Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», να ζητήσουμε εκ μέρους σας συγνώμη από τη δημοσιογράφο.

«Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» - Απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Χατζημάρκου προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Διαδικασία Κατάρτισης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Η λασπολογια και η προπαγάνδα του κ.Χατζημάρκου συνεχίζεται με κάθε ευκαιρια, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη χωρίς να παρουσιάζει καμία απολύτως απόδειξη για τους ισχυρισμούς του.

Είναι φανερή η αδυναμία του να κατανοήσει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο παίρνονται οι αποφάσεις του θεσμού που διεκδικεί να διοικήσει.
Σε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε στο κ. Χατζημάρκο τα βήματα από τα οποία μορφοποιείται ο προυπολογισμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, παρουσιάζουμε συνοπτικά αυτή τη διαδικασία.
Όλα ανεξαιρέτως τα έργα και οι δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας που ψηφίζεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όσον αφορά στα έργα, κατανέμονται σε συγκεκριμένο ΚΑΕ (Κωδικό Αριθμό Εξόδου ή Εσόδου) ανάλογα με την πηγή χρηματοδότησης, ψηφίζονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και εν συνεχεία ακολουθούν τις διαδικασίες διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στις δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Μέριμνας εντάσσονται σε Γενικό Έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με συγκεκριμένο ΚΑΕ και πριν υλοποιηθούν περνούν από Οικονομική Επιτροπή, η οποία και δίνει την έγκριση για την υλοποίησή τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δράσεις Τουρισμού σημειώνεται ότι πριν από την οικονομική επιτροπή (μέλος της οποία είναι ο κ. Κόκκινος ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας)  παίρνουν έγκριση και από την επιτροπή τουρισμού της Περιφέρειας. Για τις δράσεις έως 20.000 € απαιτούνται 3 (τρεις) προσφορές και  ελάχιστη δημοσίευση συγκεκριμένων ημερών στο διαδύκτιο , για τις δράσεις από 20.000 € έως 60.000 €  γίνεται διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού, για τις δράσεις από 60.000 € έως 200.000 € ακολουθούνται διαδικασίες ανοικτού διαγωνισμού και τέλος για τις δράσεις από 200.000 € και άνω ακολουθούνται οι διαδικασίες Διεθνούς διαγωνισμού.

Όταν υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία και η κατακύρωση γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή, οι δράσεις υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Όλα ανεξαιρέτως τα έργα και οι δράσεις που εκτελεί η Περιφέρεια παρακολουθούνται από επιτροπές που απαρτίζονται από μόνιμους υπαλλήλους της Περιφέρειας και τα Τιμολόγια Πληρωμής των Δικαιούχων μαζί με όλα τα παραστατικά – δικαιολογητικά – δεσμεύσεις – αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (προσβάσιμα από τον καθένα στο διαδύκτιο) και αποστέλλονται στην Υ.Δ.Ε. (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου)

Να τονιστεί σε αυτό το σημείο πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ανεξάρτητη από την  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των Ενταλμάτων Πληρωμής με βάση τον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό της Περιφέρειας.
Τα περισσότερα  από τα έργα και δράσεις, έχουν εγκριθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες  που περιγράφονται παραπάνω, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφάνεια του Οργανισμού.
Έχουν υπερψηφιστεί τόσο από την παράταξη μας όσο και  την μείζονα μειοψηφία (με αρχηγό τον κ. Κόκκινο) αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις που απαρτίζουν το Περιφερειακό συμβούλιο, εφόσον πρόκειται για έργα και δράσεις που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών του Ν. Αιγαίου.