Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

2ο Syros Jazz Festival 31.5- 3.6. 2014

Η Ερμούπολη καλωσορίζει για δεύτερη χρονία το Φεστιβάλ της Τζαζ σε μια τετραήμερη γιορτή!

Τέσσερις μέρες πλημμυρισμένες με την τέχνη του αυτοσχεδιασμού υπόσχεται το 2ο Syros Jazz Festival από τις 31 Μαϊου ως τις 3 Ιουνίου, στο μοναδικό περιβάλλον και την υπέροχη ακουστική του Θεάτρου Απόλλων της Ερμούπολης, που γιορτάζει φέτος τα 150 του χρόνια.

Όπως κάθε γεγονός υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους του συγκεκριμένου είδους μουσικής, πόσο μάλιστα όταν η Jazz μέσα στη μακρόχρονη πορεία της έδειξε ότι έχει τη δυναμική να εξελίσσεται απορροφώντας και αφομοιώνοντας στοιχεία από όλα τα είδη της μουσικής: από τη Rock, την Pop και την Folk, μέχρι την κλασική μουσική, τη σύγχρονη κλασική και την Avant Garde. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, δίνοντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εύρους που καλύπτει η σύγχρονη τζαζ.


Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι : Yannis Roussos Quartet , George Kontrafouris Baby Trio, Michalis Katachanas Quartet , Reis/ Demuth/ Wiltgen trio , CMS Masterclass , Tania Giannouli Ensemble , Takis Barberis Group .