Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

«ΘΗΣΕΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» από το ParaMana Puppet Theatre (30.11 17.00 Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπορείου)

Σύμφωνα με την πρόσκληση των συντελεστών της φρέσκιας σε σχεδιασμό και παρουσίαση μιας κλασικής ιστορίας, παράστασης,

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στις 17.00 στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Εμπορείου, το ParaMana Puppet Theatre θα παρουσιάσει την καινούρια του παραγωγή για παιδιά ηλικίας 6+ «ΘΗΣΕΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Πρόκειται για μια παράσταση Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και Αντικειμένων με προβολές σε πολλαπλά σημεία και οθόνες, με ζωντανή αφήγηση και πρότυπη μουσική.
Η παράσταση «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» δημιουργήθηκε για τους μικρούς φίλους του ParaMana Puppet Theatre και διηγείται τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.

Το πρώτο μέρος αναφέρεται στις φοβερές περιπέτειες του νεαρού Θησέα που κατάφερε να απαλλάξει την Αθήνα από τους τρομερούς ληστές που λυμαίνονταν τις γύρω περιοχές, ενώ το δεύτερο μέρος περιγράφει τη γεμάτη αυτοθυσία αποστολή του από την Αθήνα στην Κρήτη προκειμένου να αντιμετωπίσει το Μινώταυρο με μόνη βοήθεια τον μίτο της αγαπημένης του Αριάδνης.

Χρησιμοποιώντας τις πρωτότυπες τεχνικές του ParaMana Puppet Theatre και του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών εκμεταλλευόμαστε την θεατρική αίθουσα ως γιγάντια οθόνη. Οι σκιές άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες μεταφέρονται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και μετά πάλι μπροστά τους διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο.

Η αναπαράσταση όλων των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα και που τώρα σχεδιάζονται και αναπαράγονται πάνω σε σύγχρονα υλικά όπως το βινύλιο.

Στο τέλος την παράστασης πραγματοποιούμε μια περιήγηση στα ‘παρασκήνια’ όπου αποκαλύπτουμε στα παιδιά τα μυστικά και τις τεχνοτροπίες μας αλλά και συζητάμε μαζί τους για την Αρχαία Αθήνα, ανοίγουμε έναν χάρτη και ερευνούμε όλα τα μέρη από τα οποία πέρασε κάποτε ο Θησέας, συζητάμε για τα τοπωνύμια της κάθε περιοχής και την σημασία που είχαν εκείνα τα χρόνια , τονίζοντας πάντα την διαχρονική τους αξία ακόμα και σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κατσάνος, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Στάθης Χρυσίδης, Παραγωγή: ParaMana Puppet Theatre

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: καθημερινά από τις 09:30 το πρωί έως τις 14:00 στο 210 9216996 ή στο 210 7563950 και στο 697 3364350 όλες τις ώρες της ημέρας.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 λεπτά  ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5,00€