Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014

ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ : ΠΕΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ…..ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών)
Στα βήματα του Πανεπιστημιακού εκπαιδευτικού Φορτσάκη συμβάδισε η Λυκειάρχης του ΕΠΑΛ Θήρας κυρία Εμμανουέλλα Μανωλάκη. Την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, όπου συμμετείχαν με μεγάλη πλειοψηφία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του νησιού, οι μαθητές του ΕΠΑΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του σχολείου. Η Λυκειάρχης, η οποία βρισκόταν μάλιστα σε άδεια και έλειπε από το χώρο, κάλεσε την Αστυνομία να λύσει το πρόβλημα με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή με προσαγωγές των “επικίνδυνων τρομοκρατών” στο τμήμα. Οι μαθητές αρνήθηκαν, παρενέβησαν και καθηγητές, και το θέμα έληξε εκεί χωρίς τελικά την παραδειγματική τιμωρία των μαθητών.

Αναρωτιόμαστε κατά πόσο βοηθούν αυτές οι μεθοδεύσεις τρομοκράτησης των παιδιών στην εκπαιδευτική τους αγωγή. Πως είναι δυνατόν να θέλουν να σέρνουν ανήλικους μαθητές στο Αστυνομικό Τμήμα και μάλιστα με την προτροπή του δασκάλου τους.

Αναρωτιόμαστε σε τι αντιδημοκρατικούς ατραπούς έχει κυλίσει η κοινότητα μερίδας εκπαιδευτικών, με τη σύμφωνη γνώμη αλλά και την προτροπή της κυβέρνησης που μιλάει δια στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας για “ανάγωγα θρασίμια”.

Θέλουν να ποδηγετήσουν τη μόνη ελπίδα αυτού του τόπου που είναι η νεολαία της.
Θέλουν να πνίξουν την κραυγή αγωνίας των παιδιών για το σκοτεινό τους μέλλον.
Θέλουν να καταστείλουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, και αυτό συμπεριλαμβάνει απαραίτητα και τους αυριανούς πολίτες που είναι η νεολαία μας, εφαρμόζοντας και σ’ αυτούς το “νόμος και τάξη”.

Ελπίζουμε αυτό να ήταν το τελευταίο δείγμα πυγμής της σιδηράς κυρίας του ΕΠΑΛ.