Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η δημιουργία του σήματος της Celestyal Cruises από την Louis Cruises

Την Πέμπτη 20.11.2014 παρουσιάστηκε η δημιουργία του σήματος της Celestyal Cruises από την Louis Cruises, σε ειδική εκδήλωση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Στην ομιλία του ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises, παρουσίασε  τη «Celestyal Cruises» και τους στόχους της νέας εταιρίας, αναφέροντας πως  «Τα πλοία μας Louis Crystal και Louis Olympia θα μετονομαστούν σε Celestyal Crystal και Celestyal Olympia, ενώ ήδη λειτουργούμε  εμπορικά ως Celestyal σε όλες τις αγορές εκτός από την Κύπρο, όπου θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας ως Louis Cruises.

Σύμφωνα με τον οικονομικό και στατιστικό απολογισμό για το 2014 που παρουσίασε ο κ. Πυθαγόρας Νάγος Διευθυντής Πωλήσεων της Louis Cruises, η χρονιά έκλεισε με αύξηση του 28%, διακινώντας 117.361 επιβάτες από 140 εθνικότητες που αποεπιβιβάστηκαν σε ελληνικά λιμάνια.

Παράλληλα ο κ. Νάγος αναφέρθηκε στους νέους προορισμούς που ενέταξε στο πρόγραμμά της η Louis Cruises, καθώς και σε αυτούς που αναμένεται να εντάξει το 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ειδυλλιακό Αιγαίο», ενώ παρουσίασε και την 3ετή συμφωνία ναύλωσης του κρουαζιεροπλοίου m/v Explorer (ναυπήγησης 2002) που μετονομάστηκε σε Celestyal Odyssey, διαθέτει 420 καμπίνες και  θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμπενά Αντιπρόεδρο των Επιχειρήσεων της Louis Cruises, η συνολική συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε ετήσια βάση στα 128 εκ ευρώ λόγω του home porting, ενώ με την επιλογή της εταιρίας να καλύπτει τις ανάγκες της σε ελληνικά ναυπηγεία έχουν δαπανηθεί περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε αναβαθμίσεις και επισκευές, με τις συνολικές άμεσες δαπάνες για τα τελευταία 7 χρόνια αγγίζουν τα 425 εκατομμύρια ευρώ.

Στηε εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μήλου, Δαμουλάκης Γεράσιμος, ο Δήμαρχος Σάμου, Νίκος Αγγελόπουλος και ο Δήμαρχος Ίου Πετρόπουλος Μιχάλης.

Για πληροφορίες :