Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014

24 ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (27.11)

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και του ενδεχόμενου νέων μειώσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ημέρα 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα έχει κηρύξει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος προαναγγέλοντας και άλλες κινητοποιήσεις εν όψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στις 26.11 και στάση εργασίας στις 27.11 11.00 – 14.00

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία των ναυτικών, η οποία ξεκινά στη μία τα ξημερώματα και λήγει τα μεσάνυχτα, αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, η Aegean ανακοίνωσε ακυρώσεις 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις του εξωτερικού της δικτύου.
Επιπλέον η AEGEAN ανακοίνωσε αλλαγή στην ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων του δικτύου εξωτερικού καθώς και σε 6 σκέλη πτήσεων του εσωτερικού της δικτύου.

Παράλληλα η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της (34), την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)


Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίησης της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίησης της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίησης της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου συμμετέχει και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΕΕ σημειώνει πως είναι πλέον κοινή διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Αναφερόμενη στη «ζοφερή» πραγματικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σημειώνει τα εξής: «Τα λουκέτα αυξάνονται, ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ αυξάνονται επικίνδυνα, η υπερφορολόγηση πλήττει το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται, η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται, το παρεμπόριο διογκώνεται».