Κυριακή, Αυγούστου 31, 2014

νέο βίντεο της Ι. Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας για το ραντάρ που βρίσκεται δίπλα της

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της (31.8) που συνοδεύει το οπτικό υλικό στο οποίο περιλαμβάνεται το «ιστορικό» της υπόθεσης καθώς και τοποθετήσεις αιρετών και ειδικών για το θέμα,  η ανακοίνωση αναφέρει ότι,

Η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας, στα πλαίσια του μακροχρόνιου αγώνα της να αποκατασταθεί το περιβάλλον της από την οχληρή και καρκινογόνο εγκατάσταση του Ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης (Π.Β.Κ.), σας παρουσιάζει ένα βίντεο- αφιέρωμα, το οποίο επιχειρεί εκ νέου την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Καλούμε ιδίως τους Θηραίους πολίτες να μας συμπαρασταθούν σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι του Ραντάρ Π.Β.Κ. επιχειρήσουν την αναμενόμενη αναβάθμιση με την εγκατάσταση του ραδιοθόλου.

Eκ της Ιεράς Μονής.

Στο βίντεο διάρκειας 40 λεπτών που μπορείτε να δείτε στις σελίδες http://thesvitis.blogspot.com/2014/08/blog-post_31.html και https://www.youtube.com/watch?v=2X8KTDbWdAw γίνεται αναφορά στο ιστορικό των υποθέσεων της Μονής με τις κεραίες των τηλεπικοινωνιών και των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων που βρίσκονταν γύρω της και εν συνεχεία το 2005 μετά από επιτυχείς ως προς τα αιτήματα της Μονής δικαστικές αποφάσεις, μετεγκαταστάθηκαν, ενώ παρουσιάζεται το σημερινό της αίτημα για την μετεγκατάσταση του ραντάρ του πεδίου βολής Κρήτης που βρίσκεται και λειτουργεί δίπλα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρίν από περίπου δύο χρόνια είχε επιχειρηθεί η τοποθέτηση ενός νέου ραδιοθόλου, η εγκατάσταση του οποίου ματαιώθηκε λόγο των σθεναρών αντιδράσεων που είχαν υπάρξει από κατοίκους του νησιού, και το οποίο έχει προσωρινά (..) τοποθετηθεί σε χώρο δίπλα στην Μονή.

Στο βίντεο μιλούν ο Μητροπολίτης Θήρας κ.κ. Επιφάνιος που τάσσεται υπέρ της μετεγκατάστασης του ραντάρ σε άλλο χώρο, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος που εκφράζει την αλληλεγγύη του στις προσπάθειες του Μοναστηριού και επίσης τάσσεται υπέρ της μετεγκατάστασης του ραδιοθόλου σε άλλο κατάλληλο χώρο, καθώς και οι κύριοι Μιχάλης Ρούσσος, πρώην έπαρχος Θήρας που αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, Μάρκος Καφούρος, αντιδήμαρχος, που αναφέρεται στους κινδύνους από την ακτινοβολία του ραντάρ, ο Κ. Κανακάρης πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα της Μονής, ο Λουκάς Λιγνός,  ραδιοηλεκτρολόγος,  που υποστηρίζει ότι η ισχύς ακτινοβολίας του ραντάρ ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη απο αυτήν που εμφανίζεται στις μετρήσεις, ο π. Νικόλαος Σιγάλας ο οποίος αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής για την μετεγκατάσταση των κεραιών και στην ανάγκη μετεγκατάστασης και του ραντάρ, κ.α. 

Νεότερο, δεύτερο ενημερωτικό σπότ της Μονής για το ίδιο θέμα μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση : https://www.youtube.com/watch?v=ON44lVXlCdQ&feature=youtu.be