Κυριακή, Αυγούστου 31, 2014

επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Πρόγραμμα για 12.000 άνεργους νέους που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στις 29 Αυγούστου.

Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» και αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών, εκ των οποίων οι 3.000 νέοι θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και οι 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δράση, χρηματοδοτείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ – «Youth Employment Initiative») και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων  Ενεργειών  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) ενώ ο διατιθέμενος προϋπολογισμός είναι 43.200.000 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, να πληροφορούνται για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις τα κριτήρια κλπ μέσω της ειδικής ιστοσελίδας http://youthguarantee.ypakp.gr  από 29 Αυγούστου έως και 20 Σεπτεμβρίου ενώ για την παροχή πληροφοριών και οδηγιών προς τους  ενδιαφερόμενους, προβλέπεται η λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού αριθμού (800 11 44444), Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00.

Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα. Μεταξύ των κριτηρίων είναι το διάστημα της ανεργίας και τα οικογενειακά ή ατομικά εισοδήματα.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η δυνατότητα παροχής τηλε-κατάρτισης και διευκόλυνσης της υλοποίησης του προγράμματος σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές για τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική κάλυψη και εφαρμογή της δράσης.