Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

συναυλία κουαρτέτου εγχόρδων "Evenos" στο ΑΚ Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Σαντορίνης (30.7 20.30 )

To Κουαρτέτο Εγχόρδων “ Evenos ”παρουσιάζει στον χώρο του ΑΚ Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Σαντορίνης συναυλία με έργα των Mendelssohn, Arvo Pärt, Σκαλκώτα, A.Piazzolla παρασύροντας το κοινό της Σαντορίνης σε μία Μουσική Διαδρομή “Απο τον Mendelssohn στον Σκαλκώτα”.

Ταυτότητα της παράστασης
Ivan Knezeviz: 1ο Βιολί , Γιάννης Πετράκης: 2ο Βιολί , Οδυσσέας Λάβαρης: Βιόλα , Mathieu Jocque: Βιολοντσέλο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα τών:
Ν. Σκαλκώτα, Arvo Part, Astor Piazzolla, F. Mendelssoh, D. Despic

Τετάρτη 30 Ιουλίου, Ώρα: 21:30, Eλεύθερη Eίσοδος

Το 2012 τέσσερις νέοι μουσικοί με διαφορετικό τόπο καταγωγής αλλά με κοινό τόπο σπουδών και καλλιτεχνικής δράσης, την Γερμανία, αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες και γνώσεις ιδρύοντας το κουαρτέτο “Evenos”. Το κουαρτέτο εγχόρδων (2 βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο) αποτελεί την κορυφαία έκφραση μουσικής δωματίου ανάμεσα στα πολλά διαφορετικά σχήματα που υπάρχουν, όπως το τρίο εγχόρδων, το κουιντέτο εγχόρδων, το πιάνο κουιντέτο κτλ.

Ο Γκαίτε είχε παρομοιάσει το κουαρτέτο εγχόρδων με ένα διάλογο μεταξύ τεσσάρων μορφωμένων ανθρώπων. Ενώνοντας τις διαφορετικές σχολές και κουλτούρες του κάθε μουσικού, τα μέλη του κουαρτέτου “Evenos” έχουν κοινό σκοπό την ενιαία έκφραση μέσω της μουσικής γλώσσας. Το σχήμα εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες στην Γερμανία και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Έσσεν της Γερμανίας στην τάξη του διακεκριμένου καθηγητή Andreas Reiner. Αυτό το καλοκαίρι το κουαρτέτο περιοδεύει σε πόλεις της Κρήτης και στη Σαντορίνη στο ΑΚ Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Σαντορίνης, παρουσιάζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα από Mendelsshon μέχρι Νίκο Σκαλκώτα.

AK Art Galleries | Επαρχιακή Οδός Φηρών Πύργου | 6983096771 info@ak-galleries.com

Για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της εκδήλωσης : https://www.facebook.com/events/1444589635820448/?notif_t=plan_user_invited