Σάββατο, Ιουλίου 12, 2014

έκθεση Φωτογραφίας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας (εγκαίνια 2.7, 21.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Η Φωτογραφική Ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Θήρας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: "Πύργος Σαντορίνης" που πραγματοποιεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Θήρας στον Πύργο.

Η είσοδος του σχολείου και του πάρκινκ βρίσκεται απέναντι από το οινοποιείο SantoWines (στο δρόμο που ανεβαίνει προς το οινοποιείο SantoWines).

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετέχει η μουσική μπάντα μαθητών του σχολείου με έντεχνα και ροκ τραγούδια.

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων SantoWines καλύπτει γαστρονομικά την εκδήλωση.
Στον ίδιο χώρο εκτίθενται τα φωτογραφικά έργα της πολύ πετυχημένης περυσινής έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας με θέμα: "Γαστρονομία".

Διάρκεια: Κάθε Πέμπτη για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο με ώρες λειτουργίας 08:30 - 13:30.
Από 1η Σεπτεμβρίου ως 23 Δεκεμβρίου 2014 καθημερινά με ώρες λειτουργίας 08:30 - 13:30.

Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Εστία Πύργου Καλλίστης" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "2014 Έτος Πολιτισμού" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η φωτογραφική ομάδα, που συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση της, αποτελείται από μαθητές που συμμετείχαν στο εγκεκριμένο, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κυκλάδων, περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου: "Φωτογραφί - Ζω στη Σαντορίνη" για το σχολικό έτος 2013 - 2014.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με θέματα όπως: "Καλλιτεχνική Φωτογραφία - Τεχνική Φωτογραφίας - Επεξεργασία Εικόνας", ενώ παράλληλα ανέπτυξαν περιβαλλοντική συνείδηση σε θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη.

Υπεύθυνος της ομάδας και του προγράμματος είναι ο καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Θήρας Σκουλουδάκης Αθανάσιος του κλάδου ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγων.

Η έκθεση με θέμα: "Πύργος Σαντορίνης" προέκυψε μέσα από μια φωτογραφική εξόρμηση της Φωτογραφικής Ομάδας στον παραδοσιακό οικισμό του Πύργου.

Οι μαθητές περιπλανηθήκαν μέσα στο γραφικό καστέλι, αλλά και στα περίχωρα του Πύργου και ο καθένας αφέθηκε στη φωτογραφική του έκφραση.

Οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν και άλλες μέρες και ώρες το ίδιο θέμα κι έτσι συγκεντρώθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό.