Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2014

ιστορικής σημασίας συμφωνία για τις εταιρείες Μπουτάρη Οινοποιητική και Κυρ Γιάννη

Ιστορικής σημασίας συμφωνία για τις εταιρείες Μπουτάρη Οινοποιητική και Κυρ Γιάννη, μέσω της πρόσφατης υπογραφής συνεργασίας με τη μεγαλύτερη κρατική εταιρεία τροφίμων και ποτών στην Κίνα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας : 

Μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία τους, υπέγραψαν χθες οι εταιρίες Μπουτάρη Οινοποιητική και Κυρ Γιάννη. Οι δύο εταιρίες, σε συνεργασία με την εταιρία του κ. Μιχάλη Μπουτάρη, Boutari (Shanghai) Wine Co. Ltd., που εδρεύει στην Κίνα, υπέγραψαν με την COFCO Wines & Spirits Co Ltd, συμφωνία ύψους 50 εκ. δολαρίων για την ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικού οίνου στην Κίνα.

Πρόκειται για μια συμφωνία μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό, οινικό κλάδο που ανοίγει τις πόρτες για προβολή, ανάπτυξη και περαιτέρω συνεργασίες στην κινέζικη αγορά. Το πλάνο της έχει 5ετή διάρκεια ξεκινώντας από φέτος το καλοκαίρι και εστιάζει αρχικά στην προώθηση των κλασσικών, ελληνικών ποικιλιών (Ξινόμαυρο, Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο), με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες ποικιλίες.
Η εταιρία COFCO Wines & Spirits Co Ltd, που υπογράφει τη συμφωνία, αποτελεί τη μεγαλύτερη, κρατική εταιρία τροφίμων και ποτών στην Κίνα και η συνεργασία μαζί της εγγυάται τη μεγάλη ανάπτυξη και σωστή προώθηση του ελληνικού κρασιού στην αγορά της Κίνας.