Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Santo Youth Contest 2014 (28.6 – 2.7)

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός οργανισμός Θήρας προσκαλεί τους κατοίκους του νησιού να παρευρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο και να παρακολουθήσουν από κοντά το «SantoYouthContest 2014».

Πρόκειται για ένα τουρνουά όπου oΠανιώνιος Σαντορίνης, η ιταλική Firenze Affrico και η κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας με περισσότερους από 30 αθλητές κάτω των 17 ετών θα παίξουν μπάσκετ, θα προπονηθούν μεταξύ τους, ενώ παράλληλα θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σεμινάρια σχετικά με την καταπολέμηση του στοιχήματος/στησίματος αγώνων, την υγιεινή διατροφή, τις πρώτες βοήθειες, τη βία και το ρατσισμό.

Σκοπός του τουρνουά είναι:
•           Να προωθήσει την ένταξη ανάμεσα σε αθλητές που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς και νοοτροπίες.
•           Να καταπολεμήσει τις διακρίσεις.
•           Να βιώσουν τα παιδιά στιγμές χαράς, διασκέδασης και πολιτισμού.
•           Να μάθουν πως να διεκδικούν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι δίκαια και τίμια.
•           Να προστατεύουν τους εαυτούς τους από τους κινδύνους του ντόπινγκ και του στοιχήματος/στησίματος αγώνων.
•           Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους συμβιώνοντας με παιδιά από διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς, γλώσσες, παραδόσεις και ικανότητες.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν από το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 έως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στις 18:00, ενώ την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το all - stargame, όπου θα περιλαμβάνει και διαγωνισμό τρίποντων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.