Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

«Μουσική από την Αρχαία Κίνα» στο La Ponta (3.7, 21.00)

Σύμφωνα με την πρόσκλησή του,

Το La Ponta Παρουσιάζει “Μουσική από την Αρχαία Κίνα” και για Πρώτη Φορά στην Ελλάδα παράσταση του μουσικού οργάνου Guqin, την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 21.00

Η Ελλάδα και η Κίνα, δυο αρχαίοι πολιτισμοί θα συναντηθούν με τη μορφή της παραδοσιακής μουσικής την Πέμπτη, 3 Ιουλίου του 2014 στο βενετσιάνικο πύργο La Ponta, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Η συναυλία, κινεζικής παραδοσιακής μουσικής «Μουσική από την αρχαία Κίνα», προσφέρει την πρώτη παράσταση Guqin στην Ελλάδα. Το Guqin (Γκουτσίν), γνωστό ως και “κινέζικο σαντούρι”, έχει υπάρξει για πάνω από 3.000 χρόνια. Αποτελεί κύριο μουσικό όργανο της Κίνας και ένα από τα πιο αρχαία έγχορδα. Λόγω ιστορική αξίας του το Guqin έχει εγγραφεί το 2008 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Η κ. Wang Long, η πλέον γνωστή ερμηνεύτρια Guqin στην Κίνα, θα μας ταξιδέψει στην ιστορική παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα .Επίσης ο μουσικός Kevin Miao εμφανίζεται στην παράσταση με το Xiao, το αρχαίο κινέζικο φλάουτο.  Επίσης η κ. Wang Long θα αυτοσχεδιάσει με το μουσικό Γιάννη Πανταζή.
Μέσα από το μουσικό σύνολο, η συναυλία θα σας φέρει κοντά σε μια διαφορετική ακουστική αίσθηση, αλλά και θα υπογραμμιστεί το πνεύμα των δύο αρχαίων πολιτισμών.  Η συναυλία συν-διοργανώνεται από την εταιρεία πολιτισμού Meet Culture και La Ponta. H εταιρία πολιτισμού Meet Culture με έδρα την Αθήνα, έχει ως στόχο να χτίσει μια γέφυρα για ανταλλαγές πολιτισμού ανάμεσα στη Κίνα και το Δυτικό κόσμο.
Με αφορμή την συναυλία της Wang Long To La Ponta εγκαινιάζει ένα κύκλο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Πέντε”. Το ντοκιμαντέρ “Πέντε” είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της Πεντατονικής μουσική κλίμακας . Η Πεντατονική κλίμακα είναι διαδεδομένη σε ολόκληρη την υφήλιο..Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική, Αυστραλία….
Η Wang Long είναι, διάσημη ερμηνεύτρια Guqin και κινέζικου τσέμπαλου. Η Wang Long έχει αναπτύξει το δικό της στυλ απόδοσης, το οποίο είναι καθαρό, ήρεμο, ειλικρινές και αφοσιωμένο. Η απόδοσή της είναι πλούσια σε λεπτομέρειες, στέρεα σε βασικές δεξιότητες, γνήσια και καθαρή στον ήχο, ακριβή και εκλεπτυσμένη.

Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ.  Περιορισμένες θέσεις
Για κρατήσεις εισιτηρίων :  www.laponta.gr
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συναυλία μπορείτε να διαβάσετε εδώ : http://www.meetculture.com/