Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2014

ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για το νοσοκομείο της Σαντορίνης, με αφορμή συνάντηση δημάρχων των Κυκλάδων στο Υπ. Υγείας

Σύμφωνα με το κείμενο,

Με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιεί απόψε ο υπουργός υγείας με τους δημάρχους του Ν. Αιγαίου η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας επισημαίνει για άλλη μια φορά: η λύση στα προβλήματα υγείας τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των επισκεπτών μας δεν μπορεί να είναι άλλη από τη λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας.

Σε  κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ως αντιπολίτευση αλλά και ως μελλοντική κυβέρνηση του τόπου θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας μέσα από το ΕΣΥ, ως κοινωνικό αγαθό και ιδιαίτερα την παροχή δωρεάν υγειονομικών υπηρεσιών στους ανασφάλιστους και στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Η εκφρασμένη θέση των πολιτών της Σαντορίνης είναι η άμεση λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα.

Καλούμε το Δήμαρχο, να παραμείνει συνεπής στις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει και έχει δεσμευτεί στις δημόσιες δηλώσεις του προς το Θηραϊκό λαό και να διεκδικήσει από τον υπουργό το άνοιγμα του νοσοκομείου χωρίς καμία άλλη διαπραγμάτευση.

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους
Σαντορίνη 24/6/2014

Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι την πρόταση για τον καταστατικό του χάρτη και την ταυτότητά της κίνησης, παρουσίασε μεταξύ των μελών του τις προηγούμενες ημέρες το «ΕΜΕΙΣ».

Σύμφωνα με μέρος του καταστατικού,

Την 19 Μάρτη 2014 δημιουργήθηκε Δημοτική Κίνηση με την επωνυμία ¨ΕΜΕΙΣ-Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών¨και με την παρούσα καθορίζεται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και θέσεων της Κίνησης.
Α. Βασικός Σκοπός της Κίνησης είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών που κατοικούν, εργάζονται και αναπτύσσουν δραστηριότητες στα νησιά Θήρα και Θηρασιά.
Β. Στην Δημοτική Κίνηση δύνανται να ενεργοποιηθούν πολίτες του Δήμου Θήρας που κατοικούν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν, ειδικά απευθύνεται:
Σ΄ όλους όσους θέλουν να διαμορφώνουν και να λαμβάνουν αποφάσεις δημοκρατικά και ισότιμα.
Σ΄ όλους που έχουν πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό λόγο και με αντίστοιχη πρακτική τους και αντίστοιχες ενέργειες πιστεύουν ότι μπορούν να αντιπαραταχθούν σε κάθε μορφή σύγχρονου ολοκληρωτισμού και αποδιοργά-νωση της κοινωνίας του Δήμου Θήρας, που παραδίδονται στην ιδιωτικοποί-ηση των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου.
Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της αριστεράς, του σοσιαλισμού, των οικολογικών κινημάτων και διαφόρων κοινωνικών κινημάτων και δράσεων.
Η Κίνηση προτρέπει τους πολίτες στην αλληλεγγύη μεταξύ τους και στον εθελοντισμό.