Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

«ναι» στην δημιουργία ή υποστήριξη υποψηφίων και συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές από τον Σύριζα

Με επιτυχία και ικανοποιητική ανταπόκριση κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Κυριακής 10 Νοεμβρίου στην Σαντορίνη η συζήτηση που διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση Συριζα Θήρας με προσκεκλημένο τον κ. Μπίρμπα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του συντονιστικού του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, με θέμα, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περίοδο των μνημονίων και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά».

Στην ομιλία του ο κ. Μπίρμπας αναφέρθηκε στα οικονομικά και θεσμικά πλήγματα που έχει δεχθεί η Αυτοδιοίκηση από τις πολιτικές των μνημονίων, σημειώνοντας πως οι εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης είναι και θα συνεχίσουν να είναι από τους πρώτους που διαμαρτύρονται γι αυτές τις πολιτικές και περικοπές.

Ο κ. Μπίρμπας ανέφερε ότι πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα έχουν διακοπεί, ότι οι πόροι των ΟΤΑ έχουν μειωθεί κατά 65%, ενώ το μέχρι πρότινος προσωπικό τους έχει μειωθεί κατά 50%.
Για τους λόγους αυτούς καθώς και για αρκετούς άλλους που παρουσίασε, ο κ. Μπίρμπας είπε ότι ο Σύριζα μπαίνει στην διαδικασία να τοποθετηθεί ουσιαστικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Σε ότι αφορά τις επιλογές του Συριζα για τις ερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση τον Μάιο του 2014, ο κ. Μπίρμπας ανέφερε ότι κεντρικά (σε εθνικό επίπεδο) κινούμενο το κόμμα, θα μπεί στην διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων με την συνεργασία και την γνώμη των τοπικών οργανώσεών του που έχουν δημιουργηθεί ή, δημιουργούνται σε ολόκληρη την χώρα, στην βάση όμως και με προϋπόθεση την συμφωνία των υποψηφίων με τις πολιτικές του κόμματος τόσο για την οικονομία όσο και την Αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε δε ότι θα αποτελέσει επιλογή των κατά τόπο οργανώσεων του κόμματος η δημιουργία αυτόνομων ψηφοδελτίων με την υποστήριξη του Συριζα ή, η στήριξη ανεξάρτητων υποψηφίων και συνδυασμών, με προϋπόθεση όμως ότι θα κινούνται στις γραμμές του κόμματος.