Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2013

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και ΔΟΕ – ανακοινώσεις για την ΕΡΤ και το Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις,  
          
Για την εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Στις 11 Ιουνίου 2013 η μνημονιακή συν-κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους. Οι απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ανατρέποντας τα σχέδια της συν-κυβέρνησης και υπερβαίνοντας τις εξαρτήσεις και το παρελθόν τους, δημιούργησαν και λειτουργούσαν ένα νέο, αυτοδιαχειριζόμενο μέσο μαζικής ενημέρωσης, εξαιρετικής  αισθητικής και αντικειμενικότητας.

Στις 7 Νοεμβρίου 2013, στις 4 και 20 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σταμάτησαν την εκπομπή σήματος της αυτοδιαχειριζόμενης ραδιοτηλεόρασης, πριμοδοτώντας τα μέσα ενημέρωσης ιδιωτικών συμφερόντων.

Όσο εμείς το επιτρέπουμε η συν-κυβέρνηση θα συνεχίσει να νομοθετεί κατά βούληση, να επιβάλλει τις  πολιτικές της και να καταστέλλει τους κοινωνικούς αγώνες ακολουθώντας πρακτικές αντιδραστικής διακυβέρνησης κατ’ επιταγή των δανειστών, τρομοκρατώντας, εξουθενώνοντας και εξαθλιώνοντας τον λαό.
Όταν δεν μένουμε απλοί παρατηρητές, όταν συμμετέχουμε στους κοινωνικούς αγώνες συμπορευόμενοι με τους υπόλοιπους εργαζομένους, όταν συμμετέχουμε στις απεργίες μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 Το Δ.Σ του συλλόγου καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους, την πραξικοπηματική απόφαση της συν-κυβέρνησης για το κλείσιμο στους δημόσιας αυτοδιαχειριζόμενης ραδιοτηλεόρασης και καλεί στους απολυμένους, πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ να επιχειρήσουν ξανά την δημιουργία ενός λαϊκού, αυτοδιαχειριζόμενου μέσου μαζικής επικοινωνίας, με την υλική και ηθική συμπαράσταση, αλληλεγγύη και συνεργασία όλων των εργαζομένων.

Πληροφ.: Χριστόφ. Παπαϊωάννου                                                                                                                                                                                                            
Αρ. τηλεφώνου: 22860 81112  spethiras@gmail.com  www.spethiras.blogspot.com


Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου,

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τα μηνύματα που εκπέμπει παραμένουν επίκαιρα. Αποτελούν τα αιτήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από αντιλαϊκές, ανάλγητες και άδικες πολιτικές που την οδηγούν στην εξαθλίωση και στην εξόντωση .
Η οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί στο λαό μας από το 2010 και μετά σε συνδυασμό με τις Κυβερνητικές επιλογές που υλοποιούν τις εντολές των δανειστών μας, αποτελεί ιστορική επιταγή να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις και τον αγώνα για διασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και το δίκαιο του λαού μας.

Το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί μια απλή επέτειο. Αποτελεί τη διαχρονική αφετηρία για κοινωνικούς αγώνες που:
- διασφαλίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία
- απομονώνουν το φασισμό και κάθε μορφής ολοκληρωτισμό
- εμπνέουν για αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη διαρκή  προσπάθεια για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούμε τους αγώνες και τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε τους αγώνες τους για ποιοτική δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία και την αντίσταση σε κάθε μορφή τυραννίας.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εμπνέει και οδηγεί τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας.