Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

Santorini of the Past Cultural Village - Museum : ανακοίνωση και ευχαριστήριο για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ολοκληρώνοντας το δεύτερο καλοκαίρι λειτουργίας του Santorini of the Past Cultural Village- Museum και της ενεργής συμμετοχής του στον χώρο του Πολιτισμού της Σαντορίνης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και τους εξωτερικούς συνεργάτες που στήριξαν τις προσπάθειές μας και συνέβαλαν στην επιτυχία και την πραγματοποίησή τους, παρά τις δυσκολίες λόγω της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Κάνοντας έναν γενικό απολογισμό του καλοκαιριού που πέρασε, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει εξ’ αρχής, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώσαμε για τρίτη χρονιά στο χώρο μας, με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανταπόκριση του κόσμου.

Κορυφαία εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού αποτέλεσε η διήμερη παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέας των best seller και αγαπημένης του αναγνωστικού κοινού, Victoria Hislop σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις :

17 Ιουνίου 2013 Έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου Στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων για πρώτη χρονιά, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, διοργανώσαμε για τους μικρούς μας φίλους θεατρικό εργαστήριο προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο κόσμο του θεάτρου δίπλα στον ταλαντούχο ηθοποιό και μουσικό Σαμψών Φύτρο, να αυτοσχεδιάσουν, να εκτελέσουν ρόλους, να συνεργαστούν και να διοργανώσουν τελικά την δική τους θεατρική παράσταση, όπως και έγινε.

7 Ιουλίου Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας F14 « ΧΡΩΜΑ» Από 7 Ιουλίου μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο χώρο μας την έκθεσης φωτογραφίας του F14 από την Θεσσαλονίκη με θέμα το χρώμα. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα μετά το τέλος της ξενάγησης στους χώρους μας να επισκεφτούν την έκθεση και να απολαύσουν την τέχνη της φωτογραφίας.

25 Ιουλίου 2013 Παράσταση 1ου Θεατρικού Εργαστηρίου Στην αυλή του Πολιτιστικού Χωριού « Η Σαντορίνη που έφυγε» τα παιδιά παρουσίασαν σε ανοιχτό μάθημα το παραμύθι που δημιούργησαν τα ίδια μέσα σε 5 εβδομάδες « Η ελιά και η αμπελιά » και έκλεψαν τις εντυπώσεις του κοινού.

27&28 Ιουλίου 2013 Victoria Hislop Σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά στη Σαντορίνη την Βικτόρια Χίσλοπ και διοργανώσαμε δύο αξέχαστες βραδιές. Οι αναγνώστες της Βικτόρια Χίσλοπ που βρίσκονταν στο νησί την υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στο χώρο του Μουσείου μίλησαν για το έργο της Χίσλοπ ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, από τους πρωταγωνιστές της αξέχαστης μεταφοράς στην τηλεόραση του βιβλίου «Το Νησί», καθώς και ο σκηνοθέτης της σειράς Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου η Χίσλοπ μίλησε για «Το Νήμα», το βιβλίο της που εξελίσσεται τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το νέο της έργο, «Ο Τελευταίος Χορός» μια συλλογή διηγημάτων για την Ελλάδα του σήμερα.
Μετά τη δεύτερη εκδήλωση την Κυριακή, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την κρίση στη χώρα μας και τις επιπτώσεις της στον πολιτισμό, με τον Peter Economides, καταξιωμένο παγκοσμίως brand strategist.

14 Αυγούστου 2013 Παραμονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρά τα μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά τον καθιερωμένο εσπερινό, προσφέραμε το παραδοσιακό φάβα με σαντορινιό κρασί συμμετέχοντας στο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

24 Αυγούστου 2013 Βραδιά με τις Νοικοκυρές του Πύργου Μετά από τις δυο πετυχημένες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώσαμε μια ξεχωριστή βραδιά για να τιμήσουμε τις νοικοκυρές του Πύργου που τα δυο προηγούμενα χρόνια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με πολύ μεράκι ετοίμασαν και παρουσίασαν παραδοσιακές σαντορινιές συνταγές. Αυτή την φορά καλέσαμε τις νοικοκυρές μικρές και μεγάλες να παρουσιάσουν το δικό τους αγαπημένο σαντορινιό γλυκό, ώστε να προβληθεί η τοπική παράδοση και να δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γευτούν σαντορινιά γλυκά. Την βραδιά άνοιξε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων και φίλων Ποντίων Σαντορίνης " Οι Ακρίτες". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα εστιατόρια του Πύργου που επιμελήθηκαν και τις γεύσεις που δοκίμασαν οι επισκέπτες.

24 Αυγούστου 2013 Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση εγκαινιάσαμε για το 2013 μια νέα αίθουσα του μουσείου, την αίθουσα 13! Είναι η πρώτη αίθουσα που δημιουργήθηκε και παραδόθηκε στο κοινό από την νεότερη γενιά συνεχίζοντας πιστά το έργο και την προσπάθεια που έχει χαράξει ο ιδρυτής και δημιουργός του χώρου, ο αγαπημένος για τον κόσμο της Σαντορίνης κ. Γιάννης Χρυσός Δρόσος. Η νέα αίθουσα που παραδώσαμε με χαρά στο κοινό χαρακτηρίζεται για την οικογενειακή και συλλογική ατμόσφαιρα που εκπέμπει στον επισκέπτη. Περιέχει προικιά της νύφης και δημιουργήθηκε με δωρεές επίπλων και αντικειμένων της κ.Τόνιας Νούσιας, της κ.Γαβαλά, της κ.Ειρήνης Τζώρτζιας. Με τα ασπρόρουχα της οικογένειας Δρόσου – Χρυσού, της οικογένειας Τραυλού – Κωνσταντινίδου από την Κεφαλλονιά, και της αγαπημένης αείμνηστης Βασιλικής Τζανετοπούλου που πάντα θαύμαζε το έργο της οικογένειας Χρυσού – Δρόσου. Μετά από κοινή απόφαση όλων και του ιδρυτή, αφιερώνουμε σε εκείνη την νέα αίθουσα του μουσείου και την εκδήλωση για τις νοικοκυρές καθώς πριν λίγους μήνες έφυγε από την ζωή αφήνοντας σε όλους μας αξέχαστες εμπειρίες και μνήμες…

Αναμφισβήτητα ήταν ένα πολύ απαιτητικό και ουσιαστικό καλοκαίρι για το Santorini of the past Cultural Village Museum που έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας ιδιαίτερες αναμνήσεις... Ε

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες που βρέθηκαν στο πλευρό μας και στήριξαν το έργο μας:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ Αγροκήπιο Anastasia Princess Hotel Aressana Spa Hotel & Suites Εκδόσεις Διόπτρα Dream on Photography ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΛΦΑ ANEMOS BEACH LOUNGE HOTEL BLUE STAR FERRIES DREAM ON EVENTS ΘEROS WAVE BAR HEINEKEN IOLIO KOUROS VILLAGE MARIO SELENE SUNSET by Paraskevas Sunset Oia ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ DRIVE & TRAVEL σε χρόνο dt ΕΧΟΥΜΕ και ΛΕΜΕ NOVA ΣΠΟΡ FM SANTORINI FM SANTONEWS SANTORINI BUSINESS SANTORINI LIVE SPORTDAY TOP MELODY ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ BOOK STORE AND MORE SANTORINI D.J PLAISIR ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΛΕΚΑ ΜΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΦΥΤΡΟ ΜΥΡΤΟ ΜΑΛΑΜΟΥ ΝΙΚΟ ΑΝΤΕΡΡΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΦΥΤΡΟ ΤΡΥΦΩΝΑ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τα μέσα : ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΑΣΣΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΕΦΡΑΓΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ATHENS VOICE ESPRESSO OK! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΝΤΩΝΑΤΟ www.yupiii.gr www.inews.gr www.axortagos.gr www.infokids.gr www.matiastanea.gr www.neasantorinis.gr www.entertainment.in.gr www.naxos-news.gr www.santonews.com www.exoumekaileme.com

Με την βοήθεια και την υποστήριξη λοιπόν όλων καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας για άλλη μια φορά με επιτυχία όλο το πρόγραμμα των Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, συνεχίζοντας τις εντατικές προσπάθειές μας για ένα καλύτερο μέλλον. Η Διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας ευχαριστούν και πάλι όλους όσους στήριξαν το έργο του Santorini of the Past Cultural Village- Museum , ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο Πολιτισμικό Καλοκαίρι 2014.

Μέχρι τότε μπορείτε να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε νέα δραστηριότητά μας μέσα από τα : http://www.santorinimuseum.com https://www.facebook.com/SantoriniOfThePast https://twitter.com/SantoriniMuseum  http://www.pinterest.com/santorinimuseum
 Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: info@santorinimuseum.com
Εκ μέρους της Διοίκησης και του προσωπικού, Καλό Φθινόπωρο ! — at Santorini of the past Cultural Village.