Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

επίσκεψη και συναντήσεις κ. Πουσσαίου στην Πάρο

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. DuQiwen συναντήθηκε προχθές, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνέχισης των επαφών με διπλωματικές Αρχές, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα τουριστικής προβολής, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.
Ο Κινέζος πρέσβης, δήλωσε γοητευμένος από τα Κυκλαδονήσια, τονίζοντας ότι οι Κυκλάδες αποτελούν ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους συμπατριώτες του.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Πουσσαίος συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους  Πάρου – Αντιπάρου Παντελή Τζανακόπουλο  και Κώστα Μπιζά είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη στο δημαρχείο του νησιού, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε με εκπροσώπους και μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, στα γραφεία του Συλλόγου. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, η πάταξη του παραεμπορίου καθώς και θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω συνέχιση των προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης των μελών του Συλλόγου.

Αμέσως μετά μετέβη στην Αντίπαρο συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πάρου Αντιπάρου κ. Παντελή Τζανακόπουλο. Σε σύσκεψη εργασίας που είχε με το Δήμαρχο της Αντιπάρου κ. Γ. Λεβεβντάκη προωθήθηκαν λύσεις σε θέματα και προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς επίσης και σε ζητήματα που άπτονται της πορείας των εκτελούμενων έργων στο νησί.