Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

με καθαρισμό στην καλντέρα Ακρωτηρίου και Μεγαλοχωρίου γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα προστασίας των βυθών κι υποβρύχιων καθαρισμών το Καταδυτικό Κέντρο Santorini Dive Center

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου ο Καθαρισμός στη Καλντέρα Ακρωτηρίου-Μπάλος και Μεγαλοχωρίου-Αθέρμι.

Το Καταδυτικό Κέντρο Santorini Dive Center στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας των Βυθών και Υποβρυχίων Καθαρισμών υπό την αιγίδα της Οργάνωσης GUWAA - Global Under Water Awareness Association, συγκέντρωσε 43 εθελοντές, Έλληνες και ξένους, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να καθαριστούν αυτές οι δύο περιοχές.

Σε 4 ώρες μαζεύτηκαν άπειρες πλαστικές συσκευασίες, κουτάκια αλουμινίου,  γυάλινα μπουκάλια, σίδερα και λάστιχα γεμίζοντας περισσότερες από 80 σακούλες απορριμμάτων. 

Τα σκουπίδια συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Καλντέρας στις  Αποθήκες του Ακρωτηρίου όπου έγινε καταγραφή και απομακρύνθηκαν με μέριμνα του Δήμου Θήρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα απορρίμματα αυτά χρειάζονται δεκαετίες και σε κάποιες περιπτώσεις αιώνες για να διαλυθούν στη θάλασσα… εκτός του ότι υποβαθμίζουν αισθητικά το τοπίο, σκοτώνουν τη θαλάσσια πανίδα και εισέρχονται στην τροφική μας αλυσίδα με αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.
Ας ελπίσουμε ότι στους επόμενους καθαρισμούς οι εθελοντές θα δυσκολευτούν περισσότερο να βρουν τόσους «εγκαταλειμμένους θησαυρούς» στο βυθό και τις παραλίες της Καλντέρας…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα όλους τους εθελοντές: κατοίκους του νησιού, ξένους τουρίστες και τα μέλη του διασωστικού σώματος που συμμετείχαν και συγκέντρωσαν με κόπο όλα αυτά τα σκουπίδια.


Με εκτίμηση, Παύλος Στεφανίδης  
Santorini Dive Center