Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

διαμαρτυρία κατοίκων για τις κενές θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων στα σχολεία της Οίας Σαντορίνης και της Θηρασιάς

Επιστολή - διαμαρτυρία για τις κενές θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων στα σχολεία της Οίας Σαντορίνης και της Θηρασιάς έστειλαν στους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς κάτοικοι της Οίας και της Θηρασιάς, διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως προβλέπεται από το καταστατικό τους.

Σύμφωνα με το κείμενο,

Κυρίες / Κύριοι,
το διθέσιο (2/Θ) νηπιαγωγείο της Οίας δεν έχει δεχτεί όλα τα προνήπια (παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει στις 31/12 το 5ο έτος της ηλικίας τους) και δεν έχει λειτουργήσει ως ολοήμερο, αφού έχει τοποθετηθεί μία(1) μόνο νηπιαγωγός, με ότι παράλληλα αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των 25 νηπίων.

Επίσης, στο Δημοτικό σχολείο της νήσου Θηρασιάς, όπου φοιτούν 12 παιδιά, καθώς και στο νηπιαγωγείο της νήσου Θηρασιάς δεν έχουν τοποθετηθεί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με συνέπεια να μεταβαίνει καθημερινά, από τη νήσο Θήρα, δάσκαλος για τρεις(3) μόνο ώρες.
Η προφορική ενημέρωση που έχουμε, μετά από τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις μας στην υπηρεσία σας, είναι ότι τα κενά θα καλυφθούν όταν θα εγκριθούν πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών!

Ως γονείς πιστεύουμε ότι κάθε ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του οφείλει να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα παιδιά μας. Ως  Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε φόρους που οφείλουν να είναι ανταποδοτικοί ώστε να παρέχεται δωρεάν Δημόσια παιδεία.
Εκφράζουμε, λοιπόν, την απογοήτευση, την έντονη αγανάκτηση  αλλά και την οργή μας για την αδυναμία της υπηρεσίας σας, και κατά προέκταση του κράτους, να εξασφαλίσει τα αυτονόητα στα παιδιά μας.

Παρακαλούμε για την έγγραφη απάντηση σας στο politesoias@gmail.com και ζητούμε, όπως και είστε υποχρεωμένοι, την άμεση στελέχωση των σχολείων μας.


Το παραπάνω υπογράφεται από πολίτες της Οίας, από γονείς του νηπιαγωγείου Οίας, από γονείς του Δημοτικού σχολείου Θηρασιάς, από γονείς του νηπιαγωγείου Θηρασιάς.