Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

χαιρετισμός Δημάρχου Θήρας στην εκδήλωση «Ημέρες Τουρισμού» της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του ΕΟΤ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος στην εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Πολιτισμού» που διοργάνωσαν από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο ΕΟΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. 

Ο Δήμος Θήρας υποστήριξε τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης στην εκδήλωση εντάσσοντάς την στην πρωτοβουλία «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» και εξασφαλίζοντας χορηγία από την αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε., την οποία και ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

Η καθιερωμένη εκδήλωση «Ημέρες Πολιτισμού» διοργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αξιοποιώντας τις τοπικές δυνάμεις, τους κρητικούς καλλιτέχνες - συγκροτήματα αλλά και τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων παρουσιάζοντας οργανωμένα σημαντικά χαρακτηριστικά της πολιτιστικής ταυτότητας της Κρήτης.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τις εκδηλώσεις  που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με φορείς και επαγγελματικούς συλλόγους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και με σκοπό το «πάντρεμα» του πολιτισμού, της παράδοσης, του τουρισμού και των Κρητικών προϊόντων.
Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Θήρας υποστηρίζει τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης και των χορευτικών συγκροτημάτων του, κρητικού και νησιώτικου, στις εκδηλώσεις σας, εντάσσοντας τη δράση αυτή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη». Μέσω της ευγενικής χορηγίας της πρωτοβουλίας από την Αρτοβιομηχία Καραμολέγκος Α.Ε., την οποία ευχαριστούμε θερμά, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της δράσης.

Ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», κεφαλαιοποιώντας και αξιοποιώντας τη μεθοδική και συλλογική προσπάθεια ετών, που έχει καταβληθεί στο νησί, προκειμένου να ενταχθεί στο τουριστικό του χαρτοφυλάκιο η γαστρονομία, ώστε σήμερα η Σαντορίνη να κατοχυρώνει τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

Η Γαστρονομία αγκαλιάζει όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής σε ένα τουριστικό προορισμό δηλαδή τις Τέχνες, την Παράδοση, την Παιδεία, την Επιστημονική Τεκμηρίωση και γενικότερα τον Πολιτισμό.

Το Έτος Γαστρονομίας, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους φορείς να συμμετέχουν, εντάσσοντας νέες ιδέες και δράσεις, αναδείχθηκε σε ένα πολυσύνθετο και πολυδιάστατο γεγονός επιτυγχάνοντας τους στόχους του.  Συνδέει το παρελθόν του νησιού της εποχής του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου με το σήμερα και αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και τη γονιμότητα των ηφαιστειογενών εδαφών της Σαντορίνης.

Ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας και καλή διαμονή στους επισκέπτες της Κρήτης».