Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2013

η γιορτή της Βεντέμας στην Θηρασιά (23.8)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΒΕΝΤΕΜΑΣ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ» με την οποία γιορτάζει κάθε χρόνο τον τρύγο στο νησί της Θηρασίας.
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η φετινή "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΒΕΝΤΕΜΑΣ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ", εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΘΠ, προσκαλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:30 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό του Ποταμού.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στους αμπελουργούς που συνεχίζουν με αφοσίωση την αμπελουργική παράδοση και την καλλιέργεια των εξαιρετικών τοπικών ποικιλιών σταφυλιού στο νησί της Θηρασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του Ακρωτηρίου και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και κρασί. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο με λάντζα από το Αμμούδι προς τη Ρίβα στις 20:00 το βράδυ.

Το δρομολόγιο της λάντζας για την επιστροφή από τη Ρίβα προς το Αμμούδι θα πραγματοποιηθεί στις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.