Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2013

η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας στην συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Τουρισμού καθώς και του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΗ

Με όλα τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας συμμετείχε στην σύσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, Τουρισμού κυρίας Κεφαλογιάννη και του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Ζερβού, παρουσία του Δημάρχου Θήρας κ. Ζώρζου, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και συνεχίζει να υφίσταται το νησί από το πρόβλημα που προέκυψε με την λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Μονόλιθο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους Υπουργούς και τον πρόεδρο του Δ.Σ.της ΔΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, τους έθεσε τα εξής αιτήματα με σκοπό την ομαλοποίηση της κατάστασης και την αποφυγή ανάλογων μελλοντικών περιστατικών.

Την ύπαρξη και ανακοίνωση καθημερινά χρονοδιαγράμματος με τις προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που πραγματοποιούνται εκ περιτροπής σε περιοχές του νησιού, για το επόμενο δεκαήμερο, καθώς και μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου εάν κι εφόσον τα προβλήματα συνεχιστούν.

Την αποκατάσταση των μηχανημάτων που ηλεκτροδοτούν το νησί το συντομότερο δυνατό και την πρόβλεψη για την ύπαρξη εφεδρικού συστήματος για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, που να μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών του νησιού.

Την ενίσχυση των δράσεων προβολής του νησιού για την αποκατάσταση της εικόνας του, που έχει υποστεί φθορά εξ αιτίας των δημοσιευμάτων για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Την κάλυψη των αποδεδειγμένων ζημιών από την ΔΕΗ Α.Ε. που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού.

Την σύσταση, από τον Δήμο Θήρας, ομάδας διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών  που πιθανών να προκύψουν στο μέλλον, λόγο τεχνικών ζημιών ή φυσικών καταστροφών.                                       

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημερώνει τα μέλη της οτι ήρθε σε επικοινωνία με το δικηγορικό γραφείο του κ. Ρηγάκου με τον οποίο συζητά το πλαίσιο στο οποίο, καθώς και τις δυνατότητες, να κινηθούν νομικά οι επιχειρηματίες που έχουν υποστεί ζημιά από τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που παρουσιάστηκαν στο νησί.