Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2013

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στις ελληνικές αρχαιότητες– η εκδήλωση στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου

Πανσέληνος πάνω από τις ελληνικές αρχαιότητες. Υλοποιείται και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός του ΥΠΠΟ

Μουσικές συναυλίες στον λόφο Φιλοπάππου και την Ελευσίνα, αφιέρωμα στον Λόρκα στις Κυκλάδες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, που θα γνωστοποιηθούν εν καιρώ, έχουν προγραμματιστεί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, της Τετάρτης, 21 του μήνα.

Τουλάχιστον 71 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος-χώροι, μουσεία, μνημεία- θα υποδεχτούν, όπως είθισται εδώ και χρόνια, την πιο διάσημη πανσέληνο της χρονιάς. Αριθμός που διαρκώς αυξάνεται, όπως ειπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου δεν έφεραν -όπως αναμενόταν- καμιά αντίρρηση ως προς τη λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων ανά την επικράτεια τη βραδιά της πανσελήνου.

Σαντορίνη 21 Αυγούστου 2013 – Αυγουστιάτικη πανσέληνος
Μουσική παράσταση στον Προϊστορικό Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, ημέρα της Αυγουστιάτικης πανσέληνου, ο Βαγγέλης Τρίγκας, καθηγητής λαϊκής μουσικής και σολίστας στο μπουζούκι με τους συνεργάτες του θα δώσουν μουσική παράσταση στον Προϊστορικό Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη.
Η παράσταση θα είναι μία μουσική αναδρομή από το Ρεμπέτικο μέχρι και το έντεχνο του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια και οργανικά κομμάτια αυτής της περιόδου. Mέσα από την ιστορική σειρά που παίζονται τα τραγούδια καθώς και τα σχόλια που κάνει εμβόλιμα ο Βαγγέλης Τρίγκας τα οποία θα μεταφράζονται στα Αγγλικά, αναδεικνύεται ο τρόπος που εξελίχθηκε το λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα.

Συμμετέχουν:
Θοδωρής Μπρουτζάκης πιάνο
Μαργαρίτα Καραμολέγκου τραγούδι
Βασίλης Κατσαρός κλασσική κιθάρα
ΓιάννηςΚαραμανιώλαςκόντρα – μπάσο

Santorini, August 21st 2013- Full Moon.
Music Concert at the Prehistoric site of Akrotiri.

On Wednesday, 21 of August 2013, under the full moon, Vangelis Trigas, music tutor in Greek Folk Music and Bouzouki soloist together with his fellow musicians will give a concert in the archeological site of Acrotiri in Santorini. The concert is a flashback from Rembetiko song to artistic folk song of MikisTheodorakis and Manos Hatzidakis. It will include some of the most famous songs and instrumentals of this period. The chronological order and the comments that Vangelis Trigas will make and will be translated in English will show the evolution of Greek song.

Theodor Broutzakis piano
Margarita Karamolegou Singing
VassilisKatsaros classical guitar
GiannisKaramaniolas contrabass