Τρίτη, Ιουλίου 16, 2013

άκαρπη η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Σαντορίνης και του Υπ. Υγείας για το θέμα της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου

Ραντεβού σε 15 μέρες έδωσαν ο Υπουργός Υγείας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου στους εκπροσώπους της Σαντορίνης που τους επισκέφθηκαν σήμερα (15.7) με θέμα και αίτημα την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου (κόστους 14 εκ ευρώ από χρήματα του κράτους) που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε για να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού.

Από το περιεχόμενο της πολύωρης συζήτησης προέκυψε ότι το Υπουργείο υποστηρίζει την πρόταση λειτουργίας με το μοντέλο των Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) με τους ιδιώτες να αναλαμβάνουν πλειοψηφικό ποσοστό στο σχήμα της Διοίκησης, ενώ συζητήθηκε και η πρόταση για λειτουργία του με την χρηματοδότηση του Δήμου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε αρχικά σύμφωνο τον Υπουργό, έναντι της πρότασης για την λειτουργία του στο πλαίσιο του εθνικού συστήματος υγείας, ως δημόσιου νοσοκομείου.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα και αποφάσεις, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση σε 15 μέρες ώστε να συζητηθεί το θέμα ξανά, μετά και από εκ νέου εξέτασή του από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Υγείας.