Τρίτη, Μαΐου 07, 2013

νόστιμες πρωτοβουλίες και στην Πάτμο! - 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Ο Λευτέρης Λαζάρου,  ο  διακεκριμένος σεφ,  γνωστός και από τη συμμετοχή του στην ομάδα των γευσιγνωστών της  εκπομπής  του MEGA,   Master chef   θα είναι ο  επίτιμος γευσιγνώστης στο 7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου,  που διοργανώνεται στην Πάτμο  Κυριακή 23 Ιουνίου από την εφημερίδα Πατμιακά Χρονικά  με συνδιοργανωτή το σύλλογο γυναικών Πάτμου  «Η Πατινιώτισσα».
 O Λευτέρης Λαζάρου βραβεύτηκε με αστέρι   Michelin το μεγαλύτερο  βραβείο κουζίνας διεθνώς και για 20η φορά με Χρυσό Σκούφο.  Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται  «Νέα Ελληνική Κουζίνα».

Τo «Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου»  οργανώνεται  από την εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών « Η Πατινιώτισσα» καθώς επίσης και άλλων συλλόγων και σωματείων  Της Πάτμου και των συμμετεχόντων  νησιών και είναι στα πλαίσια του διήμερου ΕΥ ΖΗΝ  στη ζωή μας  το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου με σχετικές δράσεις ΕΥ ΖΗΝ, όπως: Ποδηλατοδρομίες  και ημερίδα για το ΕΥ ΖΗΝ στα παιδιά. 

Στηρίζεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάτμου,  χορηγούς,  επαγγελματίες  και  εθελοντές.

Κύριοι χορηγοί :
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Πάτμου, Patmos Aktis suites & spa , Skala Hotel.
Το Φεστιβάλ γίνεται low season, με στόχο  τη διεύρυνση της εποχικότητας στα νησιά μας, με τη  γαστρονομία  και  το  ευ ζην ως  εναλλακτική  μορφή  τουρισμού.  Συμμετέχουν σύλλογοι και των άλλων νησιών όπως  Λειψών (Δήμος), Αγαθονησίου (ΥΕΤΟΥΣΑ), Λέρου ΑΡΤΕΜΗΣ),  Καλύμνου, Αστυπαλαίας,    Σύρου, Σάμου,  Φέτος και Καρπάθου.
 
Το 7ο  Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου, γίνεται στην Πάτμο στον ειδικά     διαμορφωμένο χώρο των επιβατών στο λιμάνι της Σκάλας, στρώνονται τραπέζια σε μια ανοιχτή γιορτή που λαμβάνουν μέρος μάγειρες και μαγείρισσες από όλα τα νησιά  συμμετέχοντας σε  διαγωνισμό, για τα 12 καλύτερα πιάτα σε τέσσερις κατηγορίες γεύσης. Παράλληλα χορευτικά συγκροτήματα και  οργανοπαίχτες παρουσιάζουν τους παραδοσιακούς χορούς και  την μουσική των νησιών.
              
Το  7ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου 2013 θα πραγματοποιηθεί   Κυριακή 23  Ιουνίου 2013. 
            

 Περισσότερες πληροφορίες καθώς και διαρκώς ανανεούμενη ενημέρωση σχετικά με το «7ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου, στην Πάτμο» μπορείτε να έχετε στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook http://www.facebook.com/pages/FESTIVAL-GEFSIS-KAI-PARADOSIS-AIGAIOU/326343467382260
Καθώς και στις διευθύνσεις στο youtube,   http://www.youtube.com/watch?v=TNXaGcwevnI