Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2013

ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης στην έκθεση “HORECA 2013”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης» στην 8η Έκθεση μαζικής εστίασης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού «HORECA», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Σε περίπτερο που παραχωρήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας στο Δήμο Θήρας και με τη συνεργασία των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, των ξενοδόχων, των εστιατόρων και αρχιμαγείρων της Σαντορίνης παρουσιάστηκαν τα τοπικά προϊόντα του νησιού μας, καθώς και προτάσεις για εδέσματα με βάση τα προϊόντα που μπορούν να προσφερθούν ως Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης. Στις παράλληλες εκδηλώσεις για το «Ελληνικό Πρωινό» συμμετείχαν οκτώ περιοχές από όλη την Ελλάδα.

Στην ειδική εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, η Σαντορίνη εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, το Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Συνεταιρισμών  Θηραϊκών Προϊόντων κ. Ματθαίο Δημόπουλο και τον εστιάτορα και σύμβουλο εστίασης κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ. Γιώργος Πίττας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ και πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για την καθιέρωση του Ελληνικού Πρωινού. Ο γνωστός σεφ Βασίλης Ζαχαράκης πραγματοποίησε επίδειξη παρασκευής εδεσμάτων με βάση τη φάβα.
Ακολούθησε γευστική δοκιμή σαντορινιών γεύσεων και συνταγών. Στην αίθουσα του Metropolitan Expo η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και πολλοί δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάσθηκε αναλυτικά και η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” που απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους επισκέπτες του περιπτέρου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Θήρας επισκέφθηκε την έκθεση κρασιού «Διονύσια 2013» στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους όλων των οινοποιείων της Σαντορίνης που συμμετείχαν στα «Διονύσια».