Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2013

συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της ΕΝΠΕ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συμμετείχε ως μέλος την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος.
Οι εργασίες της επιτροπής, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Ε. Αργύρη, επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία της εισήγησης της επιτροπής για το 1ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η   Ίδρυση Γραφείου της ΕΝΠΕ στις Βρυξέλλες καθώς και η ενεργοποίηση της Επιτροπής για την Στρατηγική « ΕΥΡΩΠΗ 2020».

Ο Τομέας των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων καλείται να δημιουργήσει και να καθιερώσει μια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των Περιφερειών της Ε.Ε., σε διμερή και σε ευρύτερη κλίμακα,  για να συμβάλλουν στην πολύπλευρη διακυβέρνηση της Ευρώπης και στην προώθηση συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα με τις Περιφέρειες άλλων χωρών εκτός ΕΕ.
Ο κ. Γ. Πουσσαίος κατά την τοποθέτηση του,  τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής διαβούλευσης με τους πολίτες των προς ψήφιση κανονισμών και οδηγιών, από τις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στον Απόδημο Ελληνισμό και την συνεργασία που πρέπει να επιδιώξουμε και να εξασφαλίσουμε.