Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013

σημαντικές διακρίσεις για δύο 2 νέες μαγείρισσες από την Σαντορίνη

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν 2 νέες μαθητευόμενες μαγείρισσες από την Σαντορίνη, η Ελένη Πελεκάνου και η Ειρήνη Κατσίπη, στον διαγωνισμό μαγειρικής που διοργάνωσε το chef’s club (η Λέσχη αρχιμαγείρων/ Hellenic chef’s association) στο πλαίσιο του 6ου διεθνούς φόρουμ γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης  HORECA 2013 το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.


Οι κυρίες Πελεκάνου και Κατσίπη διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 20 σπουδαστές από διαφορετικές σχολές στην κατηγορία “ διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι”, με την κ. Πελεκάνου να κατακτά την πρώτη θέση και την κ. Κατσίπη την τρίτη.
Σε ότι αφορά την πρώτη θέση, η κ. Πελεκάνου, μαθήτρια του σεφ Βασίλη Μουζη με βοηθό τον Σταμάτη Τσίλια, παρουσίασε στην κριτική επιτροπή λαβράκι σοταρισμένο με μαστιχέλαιο, πουρέ από ξυνόμηλο και σελινόριζα, σάλτσα από φασκόμηλο και καραμελωμένο φραγκοστάφυλο καθώς και καραμέλα από ζωμό παντζαριού.
Η Ελένη Πελεκάνου επιλεχθηκε από τον καθηγητή της κ. Βασίλη Μπουζί και μαζί με τον βοηθό Σταμάτη Τσίλια  αποφάσισαν για το πιάτο και δούλεψαν πάνω σε αυτό  για 2 εβδομάδες .

Σε ότι αφορά την 3η θέση, η Ειρήνη Κατσίπη παρουσίασε στους κριτές ένα πιάτο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά με γεύσεις από την Σαντορίνη, αποτελούμενο από σφυρίδα, φάβα, λιαστή ντομάτα, καπαρόφυλλα, καπαρόκουμπα και αγριόχορτα.

Το διαγωνισμό οργάνωσε το chef’s club (Λέσχη αρχιμαγείρων/ Hellenic chef’s association), επίσημος χορηγός :HORECA 2013.
Χρυσός χορηγός: Provil (taste & flavor)
Υπό την αιγίδα: Wacs congress Athens 2016 (world association of chef’s societies ) και η      
Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας.