Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2013

πετυχημένη η εκδήλωση στην Αθήνα για το Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης,

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο http://atlantis-santorini.net/ καθώς και επιχειρήσεων της Σαντορίνης στο facebook,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, η εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωϊνό Σαντορίνης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης μαζικής εστίασης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Horeca, που διεξάγεται 8-11 Φεβρουαρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο  Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Στη Σαντορίνη έχει παραχωρηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο (ΞΕΕ), ένα από τα 8 περίπτερα της πρωτοβουλίας Ελληνικό Πρωϊνό, όπου εκτίθενται τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης και προτάσεις για εδέσματα με βάση αυτά τα προϊόντα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα Ελληνικό Πρωϊνό Σαντορίνης. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκε εκτεταμένα και η δράση “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” που απέσπασε τα ενθουσιώδη σχόλια των επισκεπτών του περιπτέρου.

Στη εκδήλωση της Κυριακής 10.2.2013 το πάνελ των ομιλητών αποτελούσαν ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών  Θηραϊκών Προϊόντων Ματθαίος Δημόπουλος, ο εστιάτορας και σύμβουλος εστίασης Γιώργος Χατζηγιαννάκης με συντονιστή τον Γιώργο Πίττα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ και πρωτεργάτη της ιδέας του Ελληνικού Πρωϊνού.
Ο σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρασκεύασε επί τόπου εδέσματα με βάση τη φάβα και στη συνέχεια οι παριστάμενοι δοκίμασαν διάφορες σαντορινιές γεύσεις και συνταγές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να γεμίσει ασφυκτικά η αίθουσα, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί δημοσιογράφοι.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Θήρας επισκέφθηκε την έκθεση κρασιού Διονύσια όπου συναντήθηκε με τους οινοποιούς της Σαντορίνης που στο σύνολό τους συμμετείχαν στην έκθεση.