Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στην Σαντορίνη

Σύμφωναμε ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

"Με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς συναντήθηκε την Δευτέρα 21.5 ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος. Στην διάρκειας της μιας ώρας συνάντησης ο Δήμαρχος Θήρας ενημέρωσε τον Τούρκο Πρέσβη για την τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης για την μοναδική γεωλογική ομορφιά του νησιού μας, καθώς και για το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο συζητήθηκε διεξοδικά η πιθανή ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα της προώθησης των μοναδικών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων μας.
Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα της πιθανής διαμόρφωσης κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και την ενεργοποίηση απευθείας ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της τουριστικής βίζας που σήμερα λειτουργεί ανασχετικά στην υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας.
Ο Δήμαρχος Θήρας θα αναλάβει πρωτοβουλία για να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας." 

Η επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη Κερίμ Ουράς στην Σαντορίνη ήταν εντεταγμένη στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απο τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την δημιουργία και ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του ο Κερίμ Ουράς υποστηρίζει οτι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια πρόοδος στο θέμα της βίζας, τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας θα επισκεφθούν πολλοί τούρκοι τουρίστες, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και των σχέσεων των δύο χωρών. Στις επαφές του με εκπροσώπους των Ελληνικών αρχών ο κ. Ουράς δηλώνει οτι στην Τουρκία υπάρχουν ελληνικές επενδύσεις ύψους 6 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόκειται για μια δυναμικής οικονομία της οποίας και οι δύο χώρες μπορούν να επωφεληθούν.