Παρασκευή, Μαΐου 04, 2012

ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ρόδο και σχετικά με τα νησιά

Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού, τόνισε σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι κρίνεται η ίδια η τύχη του λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Παράλληλα και σε ότι αφορά τα νησιά, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές καθώς και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τις νησιωτικές πολιτικές ανέφερε ότι,

«Έχω πει όχι νέοι φόροι. Όχι περικοπές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Όχι “τυφλές” οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά μέτρα ανάπτυξης, διαρθρωτικές αλλαγές για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ένα κράτος μικρότερο, εξυπνότερο, φιλικότερο στον πολίτη, φιλικότερο για την ανάπτυξη.
Να μπορέσει επιτέλους να γίνει η μαρίνα της Ρόδου, να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο με τα δύο νέα τμήματα, να μπορέσουμε να πετύχουμε το μεταφορικό ισοδύναμο για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, που είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα για όλη την Ευρώπη».