Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

έγινε κι αυτό….

Επιχειρηματίας με έδρα την Ρόδο χειροδίκησε εις βάρος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (συνήθως, αυτά, τα κάνουνε οι ερωτευμένοι, ενίοτε, όμως καθώς φαίνεται και όσοι αισθάνονται επιχειρηματικά θιγμένοι....)

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σπανός εντόπισε τον περιφερειάρχη μαζί με φίλους του μπροστά από μια καφετέρια, επιβαίνοντας στο αυτοκίνητό του. Ο κ. Σπανός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και λογομάχησε με τον κ. Μαχαιρίδη για τη μη δρομολόγηση του πλοίου του «Παναγιά Σκιαδενή» στη γραμμή της Σύμης.
Εκτός εαυτού, ο επιχειρηματίας επιτέθηκε στον περιφερειάρχη, τον οποίο κατηγόρησε για εμπάθεια και προκατάληψη, αφού με τις ενέργειές του απολύθηκαν 20 εργαζόμενοι. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση των θαμώνων που απομάκρυναν τον κ. Σπανό.
Μετά την λήξη του περιστατικού ο κ. Μαχαιρίδης μετέβη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα με σκοπό να καταθέσει μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία.
Στην επισήμανση ότι ο κ. Μαχαιρίδης βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλει μήνυση ο κ. Γ. Σπανός είπε έχω το δίκιο με το μέρος μου, αυτός ο άνθρωπος με έχει βγάλει πλέον εκτός εαυτού με την μεροληπτική συμπεριφορά του. Και πρόσθεσε: «Θα υποβάλλω μήνυση στον περιφερειάρχη για παράβαση καθήκοντος και θα καταθέσω εναντίον του αγωγή αποζημίωσης τόσο για μένα, όσο και για τους 20 ανθρώπους που εξ αιτίας του έμειναν χωρίς δουλειά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής που εκδόθηκε με αφορμή το περιστατικό,

Να μην αποδεχθεί η τοπική μας κοινωνία και οι συντεταγμένοι φορείς που την εκφράζουν συμπεριφορές βίαιης επιβολής των απόψεων του όποιου πολίτη θεωρεί ότι αδικείται, ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης σχολιάζοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σε δημόσιο χώρο από γνωστό επιχειρηματία.

«Εάν ανεχθούμε και παραμείνουμε παθητικοί παρατηρητές σε τέτοιες πρακτικές, θα ακολουθήσουν χειρότερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν είναι το χαστούκι που δέχθηκε ο Γιάννης Μαχαιρίδης σαν φυσικό πρόσωπο. Ο Μαχαιρίδης σήμερα είναι εδώ, αύριο δεν θα ‘ναι. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η επίθεση απέναντι στο θεσμό».

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αφού αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης και στο αίτημα της «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» για δρομολόγηση του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» στη γραμμή της Σύμης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων την πάγια θέση του, τα πλοία που εξυπηρετούν μια ακτοπλοϊκή γραμμή τον χειμώνα (η ΑΝΕΣ στην προκειμένη περίπτωση) θα έχουν προτεραιότητα κατά τη θερινή περίοδο.
“Αυτή τη θέση διατύπωσα στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΑΣ ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ζητώντας αναβολή στη λήψη απόφασης μέχρι να πάρει θέση η κοινωνία και ο Δήμος της Σύμης. Ανάλογη ήταν η στάση μου, στην ίδια συνεδρίαση του ΣΑΣ, και για αντίστοιχο αίτημα άλλης εταιρείας που αφορούσε τη γραμμή Κάλυμνος – Μαστιχάρι”. «Πάντα βάζω και προτάσσω, πάνω απ’ όλους, το συμφέρον του τόπου μας. Σέβομαι τους επιχειρηματίες και έχω αποδείξει ότι στέκομαι στο πλευρό τους, όποτε χρειάζεται, και ήμαστε εμείς, ως Νομαρχία Δωδεκανήσου, που τιμήσαμε σε ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τον συγκεκριμένο επιχειρηματία για τη συμβολή του στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών στα νησιά μας», ανέφερε ο κ. Μαχαιρίδης.