Τρίτη, Μαΐου 01, 2012

Γιώργος Παπαμανώλης, ανακοίνωση με περιεχόμενο προεκλογικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή με την Δημοκρατική Αριστερά, Γιώργου Παπαμανώλη και εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαίου,

Οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν μπορεί κάποιος ν’ αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο με το ν’ ασχοληθεί με την πολιτική.
Προσωπικά, επέλεξα ως Κυκλαδίτης και βουλευτής του Ν. Κυκλάδων, ενώνοντας και εκφράζοντας στη δική μου φωνή, όλους όσους καθημερινά αγωνιούν και μάχονται για μια αληθινή και αξιοπρεπή ζωή, να συγκρούομαι με όσους μας απογοητεύουν, να υπερασπίζομαι  όσους αδικούνται και να διεκδικώ όσα μας στερούν, καταβάλλοντας αναπόφευκτα και το αντίστοιχο τίμημα, είτε στη προσωπική και οικογενειακή ζωή, είτε στη πολιτική σταδιοδρομία μου.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ  2 φορές νομοσχέδια που αφορούσαν και έπλητταν ακόμα περισσότερο τους Κυκλαδίτες για τις κλίσεις στη δόμηση και για τους παραδοσιακούς οικισμούς
ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑ για την διατήρηση της αυτονομίας και ανεξαρτησίας του ΝΑΤ.
ΚΑΤΕΘΕΣΑ πρόταση στο Υπ. Υγείας, προκειμένου να προμηθευτούμε 2 ελικόπτερα νέας τεχνολογίας και να  χρησιμοποιηθούν οι δύο βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, η μία στη Μύκονο και η άλλη στη Σαντορίνη, ώστε να πραγματοποιούνται οι αεροδιακομιδές.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ.

ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ με την γραμμή του κόμματος του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά, τα χωροταξικά, το νέο φορολογικό που προέβλεπε το Μνημόνιο ΙΙ, και όλων των αντιλαϊκών μέτρων που το συνόδευαν, ενώ καταψήφισα διατάξεις που αφορούσαν την κατάργηση φοροαπαλλαγών των νησιών, όπως η ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, επικαλούμενος την προνομιακή μεταχείριση των νησιών που προβλέφθηκε από τα μέλη της Ε.Ε με την υπογραφή της συνθήκης της Λισαβόνας.
ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΗΜΟΥΝ  στους δέκα πρώτους βουλευτές που ζήτησαν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών, σε οποιαδήποτε πιστωτικό ίδρυμα της υφηλίου.
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι αναγκαίο να γίνει μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κάθε βουλευτής θα πρέπει να παίρνει τη σύνταξή του από τον δικό του ασφαλιστικό φορέα.
Κατά την διάρκεια της βουλευτικής θητείας μου, μέσα από τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου, ανακάλυψα ότι η πολιτική έχει και άλλο πρόσωπο. Τελείως διαφορετικό από αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Διαπίστωσα δηλαδή, ότι εκτός από την διαφθορά και την εξαγορά αρχών και συνειδήσεων για προσωπικά κέρδη και συμφέροντα, υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι στον πολιτικό στίβο, οι οποίοι αγωνίζονται και μάχονται για να νικήσει στο τέλος η εντιμότητα, η αξιοκρατία, η συλλογική προσπάθεια και ο καθημερινός μόχθος.
Σήμερα, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πιστεύοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι οι νησιώτες, μέσα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, οι οποίοι με αποφασιστικότητα και πυγμή, θα συνεχίσουν να παραμένουν άφθαρτοι και ανεπηρέαστοι από κομματικά οφέλη και προσωπικές φιλοδοξίες, θέτοντας ως προτεραιότητα τα δικαιώματα και τις ανάγκες του κόσμου.
Όπως σας έχω αποδείξει ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και σας υπόσχομαι ότι το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στην συνέχεια για όλες τις Κυκλαδίτισσες και όλους τους Κυκλαδίτες.