Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012

Γιώργος Παπαμανώλης για δρομολόγια πλοίου AQUA JEWEL

Επιστολή προς τον κ. Δημήτρη Χαλκιώτη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με την Δημοκρατική Αριστερά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης, ζητώντας την αποτροπή της αποδρομολόγησης του πλοίου AQUA JEWEL.

Σύμφωνα με αυτήν,

Από πληροφορίες μου έγινε γνωστή η πρόθεσή σας ν’ αποδρομολογήσετε από το ερχόμενο Σάββατο στις 28.4.12, το πλοίο AQUA JEWEL, από τη γραμμή ενδοεπικοινωνίας των Κυκλάδων.

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι με αυτήν σας την απόφαση θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, ανεξάρτητα από τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει των εκλογών,  σε μια περίοδο όπου το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων έχει  φθάσει σε οριακές καταστάσεις, δεδομένου ότι σ’ αυτά τα νησιά δεν υπάρχει άλλη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την έδρα της Περιφέρειας, μετατρέποντας την όλη κατάσταση σε θέμα επιβίωσης των κατοίκων και των επιχειρηματιών των νησιών.
Θεωρώντας ότι ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας μας, δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες για επαρκείς και ποιοτικές συγκοινωνίες και μεγεθύνει την υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει την κάλυψη των  ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, με τακτικές-επαρκείς και αξιόπιστες συνδέσεις των νησιών, θα σας ζητούσα να δώσετε στο θέμα αυτό χαρακτήρα μείζονος προτεραιότητας και να το επανεξετάσετε, συμβάλλοντας μ’αυτό τον τρόπο στη σωστή επίλυσή του, ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ AQUA JEWEL.
Με ειλικρινή εκτίμηση και με την πεποίθηση ότι θ’ αναζητήσετε την πιο ευνοϊκή ρύθμιση για τους Κυκλαδίτες, σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Παραμένω στη διάθεση σας.