Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

ακαδημίες εμπορικού ναυτικού - άγνωστες οι βουλές της κυρίας ...(!)

Επιστολή προς την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με «δημοσιεύματα εφημερίδων περί κατάργησης ή συγχώνευσης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας»  έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:    

Με την παρούσα επιστολή μου, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας καταθέσω τον προβληματισμό μου, για τα δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, περί κατάργησης ή συγχώνευσης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της Ελλάδας.
Η Σχολή Εμποροπλοιάρχων Σύρου, όπως είναι γνωστή, λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια περίπου εμπλουτίζοντας το εμπορικό ναυτικό μας, με ένα άρτια εξειδικευμένο προσωπικό. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και η περαιτέρω αναβάθμισή τους, διότι η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους τρεις χρησιμότερους οικονομικούς πυλώνες της χώρας.
Προσδοκώντας ότι τα δημοσιεύματα του τύπου θα διαψευσθούν στην πράξη , σας καλούμε όπως μας δώσετε, πρώτον μια ξεκάθαρη απάντηση για το σχεδιασμό του υπουργείου σας, σε σχέση με την λειτουργία των Α.Ε.Ν. και δεύτερον εφόσον υπάρχει σχεδιασμός περί κατάργησης ή συγχώνευσης αυτών , να τον ανατρέψετε και να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας μας, για την περαιτέρω ενίσχυση όλων των δημόσιων σχολών του Εμπορικού Ναυτικού».