Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

«Κόμμα Πειρατών Ελλάδας» - ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τους υποψηφίους με το «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας» στις Κυκλάδες,

Στην Ελλάδα, μας επετράπη, μετά από πολλούς μήνες διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση αμφίβολης συνταγματικότητας και πλήρους αναντιστοιχίας με τη θέληση των πολιτών, να κάνουμε εκλογές. 
Για τις εκλογές αυτές τα παλιά πολιτικά κόμματα πήρανε, πέραν των 54 εκ. ευρώ της τακτικής τους επιχορήγησης, 10 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Στον ίδιο πολιτικό στίβο βρίσκεται το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε πριν 3 μήνες, έχει 800 μέλη και θα βρεθεί στις εκλογές μπροστά στο 80% των Ελλήνων πολιτών.
Χωρίς κανέναν χρηματοδότη πέρα από τα μέλη και τους φίλους του, το κόμμα Πειρατών αποφάσισε να εφαρμόσει το μοντέλο της χρηματοδότησης από το πλήθος (crowd-funding).
Πράγματι, αρκούν 20 ευρώ από κάθε μέλος, ή 40 ευρώ από τα μισά μέλη για να καλύψουν τις συνολικές εκλογικές δαπάνες, δηλαδή το τυπογραφείο και τις μεταφορικές εταιρείες των ψηφοδελτίων.
Μετά τον Αρειο Πάγο περάσαμε από την εφορία, πήραμε Α.Φ.Μ., θεωρήσαμε βιβλίο εσόδων-εξόδων στη Βουλή, ανοίξαμε τραπεζικό λογαριασμό και ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τις συνδρομές των μελών μας (12 ευρώ) και ό,τι μπορούσε να συμβάλλει ο καθένας. Μέχρι το πρωί της 24/4 είχαμε διανύσει περίπου τη μισή απόσταση μέχρι τα 15.000€ που υπολογίζαμε ότι θα χρειαστούμε.

Φυσικά λογαριάζαμε χωρίς «τους ξενοδόχους», οι οποίοι κάνουν τα πάντα για δυσκολέψουν το καινούριο να γεννηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, σοβαρά -αλλά όχι ανυπέρβλητα όπως τελικά αποδείχθηκε!- προβλήματα αντιμετώπισαν σε ότι αφορά τις τυπικές διαδικασίες για την συμμετοχή τους στις εκλογές, όπως αυτά της χορήγησης δωρεάν χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, της παραλαβής του, της εκτύπωσής του, καθώς και της παράδοσής του στις αρμόδιες Περιφέρειες ολόκληρης της χώρας, οι οποίες, κάθε μια τηρούν διαφορετική ημερομηνία ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας. Πέραν των παραπάνω, το ίδιο κόμμα μας ενημερώνει ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και σε ότι αφορά την δυνατότητα χρηματοδότησής του από τους υποστηρικτές φίλους του, μιας και «μπλόκαρε» ο λογαριασμός e-banking που διατηρεί, κατά συνέπεια, όσοι ενδιαφέρονται, εντός Ελλάδας, να το χρηματοδοτήσουν θα πρέπει να το κάνουν αυτοπροσώπως στις τράπεζες με την αναφορά του τραπεζικού λογαριασμού του κόμματος. Ανάλογα παράπονα υπάρχουν και σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κόμματος ως προς τον τηλεοπτικό χρόνο που, σύμφωνα με αυτό, δικαιούται.