Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012

εκδήλωση μνήμης στον Βουρβούλο

Σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους πεσόντες της 29ης Απριλίου του 1944 που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση των Συμμαχικών δυνάμεων ενάντια στα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, μας καλεί η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης, 

Την 29η Απριλίου 1944 τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν πέντε Βουρβουλιανούς πατριώτες που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση, των Συμμαχικών δυνάμεων με τον ιερό Λόχο. Ύψιστο καθήκον μας αποτελεί να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς πατριώτες μας, που με αυταπάρνηση και χωρίς ιδιοτέλεια θυσίασαν τη ζωή τους για τα υπέρτατα αγαθά της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας του Λαού μας.
Ο Δήμος Θήρας, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουρβούλου, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στους ηρωικούς μας Πατριώτες, αποφάσισαν να τιμήσουν την ημέρα θυσίας τους με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας κοινοποιούμε και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σε αυτό.    

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στις 10.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου, το πρωί της 29ης Απριλίου, ενώ μετά την Δοξολογία στις 10.30, στον χώρο της θυσίας, θα τελεστούν, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων καθώς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην μνήμη των πεσόντων.
Ακολούθως στο πανηγυρόσπιτο του Ιερού Ναού του Αγίου Ευστρατίου θα γίνει εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας και θα παρουσιαστεί ανάλογο μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία της Ενορίας Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου.
Στον ίδιο χώρο ο Δήμαρχος Θήρας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούλου θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους.
Τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, ο Δήμαρχος, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις, τα Σχολεία καθώς και όσοι Δημότες το επιθυμούν.