Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

θρησκευτικές γιορτές στην Σαντορίνη…(του Αγίου Σπυρίδωνα)

Με τον πολύ του κόσμο γιόρτασε χθές τον πολιούχο Άγιό του, τον Άγιο Σπυρίδωνα,  το πολυπληθέστερο χωριό του νησιού, το Εμπορείο της Σαντορίνης. Στην δοξολογία χοροστάτησαν ο ιερέας της Ενορίας π. Νικόλαος Σιγάλας και ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ.κ. Επιφάνιος.
Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα με το όμορφο καμπαναριό του που λόγο και της θέσης του ξεχωρίζει σε όλο τον οικισμό και την περιοχή, έχει ανακαινισθεί πρόσφατα και βρίσκεται δίπλα και κάτω από το μεγάλης αρχαιολογικής αλλά και πολιτιστικής αξίας, Καστέλι του Εμπορείου, το οποίο συνεχίζει να «ζεί» μιας και ακόμη κατοικείται από αρκετές οικογένειες που έχουν επιλέξει τον χώρο λόγο της ομορφιάς του..

Κατά την διάρκεια της γιορτής, πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας του Αγίου, ενώ μοιράστηκε και νόστιμη «πανήγυρη» με μακαρονάκι και σουπιά…
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου πολιούχου της περιοχής, δεν λειτούργησαν τα νηπιαγωγεία και το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού.

Γιορτές εκκλησιών του Αγίου Σπυρίδωνα πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο, ο ναός βρίσκεται δίπλα από την «Εστία» και στην Μεσαριά.