Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2012

δημόσια διαβούλευση επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Θήρας 2013 – 2014

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με τα άρθρα 203-207 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006), θεσπίστηκε για πρώτη φορά, η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. Με το άρθρο 266 Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) επιβεβαιώνεται η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού. 
Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Θήρας, του οποίου ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση, είναι η προώθηση της Δημοτικής και της εσωτερικής ανάπτυξης του Δήμου, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τις νέες αρμοδιότητες που ορίζει το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελείται από τις δυο (2) κάτωθι Ενότητες:
Ενότητα 1: Στρατηγικός Σχεδιασμός
Ενότητα 2: Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, Οικονομικός Προγραμματισμός και Δείκτες Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

Ο Δήμος Θήρας, σε συνέχεια της επικείμενης έγκρισης του ήδη ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ενότητα 1) για την επόμενη διετία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τους ιδιώτες κ.α. να καταθέσουν τις απόψεις τους επ’ αυτού.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή με την υπ’ αριθ. 3/30.11.2012 απόφασή της και θα τεθεί προς έγκριση την 07.12.2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σας γνωστοποιούνται το ιεραρχικό διάγραμμα στρατηγικής του Δήμου, το έντυπο του στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και έργα που ήδη έχουν προταθεί από τα συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Εκτυπωμένα μπορείτε να τα παραλάβετε και από το Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης – Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος, Αρμόδια υπάλληλος κα Θεοδώρα Γιαννούση).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, έως τις 15.12.2012, στο κωδικοποιημένο «Έντυπο Διαβούλευσης Στρατηγικού Σχεδιασμού», το οποίο - εφόσον συμπληρωθεί, μπορεί:
να αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση theodora.giannousi@1353.syzefxis.gov.gr     
να εκτυπωθεί και να παραδοθεί ιδιοχείρως στην κα Γιαννούση Θεοδώρα (Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης – Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος).

Το έντυπο αυτό είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.thira.gov.gr  και σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης – Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση theodora.giannousi@1353.syzefxis.gov.gr 

Το παρόν έντυπο απευθύνεται στους φορείς, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τους ιδιώτες κ.α. οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαβούλευση για τη χάραξη του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Θήρας για τη διετία 2013-2014. 

Το παρόν δομείται και συμπληρώνεται ως εξής:

ΕΝΟΤΗΤΑ Α: Ταυτότητα μετέχοντα στη διαβούλευση
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μεταξύ τους σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω διευκρινίσεις. 
ΕΝΟΤΗΤΑ Β:  Αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και καταγραφή των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης
Για κάθε Άξονα Προτεραιότητας αναγνωρίζονται επιμέρους τομείς δράσης για τους οποίους οι μετέχοντες στη διαβούλευση παρακαλούνται να προτείνουν:
1.προβλήματα/ανάγκες, δυνατότητες, περιορισμούς και ευκαιρίες, καθώς και
2.κρίσιμα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης,
ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: Στρατηγικός Σχεδιασμός
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προτείνουν ενδεικτικές Κατηγορίες Δράσεων ή συγκεκριμένες Δράσεις (έργων ή άυλων ενεργειών) ανά τομέα, οι οποίες θα απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης. 
ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: Γενικές παρατηρήσεις
Οι μετέχοντες στη διαβούλευση μπορούν να καταθέσουν γενικές παρατηρήσεις για την αναπτυξιακή στρατηγική του Δήμου. 

Σχετικά με το περιεχόμενο των εγγράφων (αρχεία word και excel) : “Ιεραρχικό διάγραμμα στρατηγικής”, “Έντυπο διαβούλευσης”, “Στρατηγικός σχεδιασμός”, “Έργα που έχουν προταθεί” και “Έντυπο διαβούλευσης”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Θήρας.