Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

έληξε η κατάληψη στο ΕΠΑΛ, μετά από 10 μέρες αποχής των μαθητών από τις τάξεις τους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του 15μελούς Συμβουλίου του ΕΠΑΛ Θήρας, με ημερομηνία 3.12.2012,

Mετά την Γενική Συνέλευση που έγινε Σήμερα 3/12/2012 στο ΕΠΑΛ Θήρας ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ κατά πλειοψηφία την άμεση  λήξη της κατάληψης του ΕΠΑΛ Θήρας  αποδεχόμενοι τις δεσμεύσεις των αρμοδίων, ότι τουλάχιστον 2  καθηγητές θα επανδρώσουν τα εργαστήρια μας.  

Πιστεύουμε ότι η κατάληψη που κάναμε μέχρι σήμερα πέτυχε το στόχο της αφού αφυπνίσαμε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και όλους τους αρμόδιους για το αίτημα μας.

Δικαιωθήκαμε γιατί όλοι από τις μαθητικές κοινότητες και την τοπική κοινωνία μέχρι και τους βουλευτές που επικοινώνησαν μαζί μας, συντάχθηκαν με τις θέσεις μας και δεσμεύτηκαν να βρεθεί άμεσα λύση που δεν είναι άλλη από την πλήρωση των εργαστηρίων με τους προβλεπόμενους καθηγητές. 

 Ευχαριστούμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Ηλία Μάινα και τον Δήμαρχο Θήρας Κο Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, οι οποίοι Δεσμεύτηκαν προσωπικά ότι θα μεταβούν στην Αθήνα και στο Γραφείο του Υπουργού και να λύσουν άμεσα το Θέμα μας. εμείς θα περιμένουμε και από τους δυο να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα της συνάντησης και ελπίζουμε γρήγορα να δούμε το σχολείο μας να επανδρώνεται.

Θεωρούμε ότι η συνέχιση της κατάληψης αυτή τη στιγμή δεν ωφελεί. Αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι αρχές του χρόνου. Ελπίζουμε η  εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους Αρμόδιους Υπάλληλους, στους Αιρετούς του τόπου μας αλλά και στους Βουλευτές μας οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν για το ότι οι καθηγητές έρχονται, να μην αποδειχτούν φρούδες ελπίδες. Άλλωστε τα σχολεία και το Μέλλον μας δεν προσφέρονται για πολιτική.